Terra Park reprezintă una dintre cele mai bune idei ale conducătorilor noştri. Bucureştiul este sufocat de mall-uri şi hipermarket-uri, dar parcurile de distracţii moderne lipsesc în totalitate. Evident, încă avem parcurile vechi, însă acestea sunt mai mult locuri în care te poți plimba, în loc să te distrezi, iar în spaţiile minuscule pentru copii, parcurile vechi sunt dotate cu aceeaşi aparatură de la momentul construcţiei, aceeaşi aparatură pe care oricine, născut şi crescut în Bucureşti, ar recunoaşte-o.

Acest lucru nu este normal. Fiecare se aşteaptă ca parcurile să evolueze, nu să deţină aceleaşi maşinării cu care ne-am jucat noi în tinereţe, mai ales dacă mulţi dintre noi au ajuns la vârste respectabile. Evident că există şi unele aparate noi, însă prea puține. Cel mai des lucru întâlnit în parcurile vechi este reprezentat de spaţiile amenajate spontan din locuri de joacă gonflabile, pentru care se plătește o taxă prea mare.

Parcul Herăstrău este cel mai mare din Bucureşti și are dimensiuni mai mult decât impresionante, dar până şi aici, distracţiile pentru un copil mic sunt aproape inexistente. Există, de asemenea, Orăşelul Copiilor, însă aparatura este aceeași de când s-a lansat parcul, cum mult timp în urmă. Terra Park este exact ceea ce avea nevoie capitala şi, cu toate acestea, dacă sunteţi un cetăţean al Bucureştiul care cunoaşte aglomeraţia şi poate aproxima imediat capacitatea unei noi zone comerciale, Terra Park va deveni, fără doar și poate, neîncăpător pe perioada verii. Încă de la intrare, veţi avea această senzaţie, iar ea vi se va valida cel mai sigur în cursul verii următoare. Terra Park era în plan să fie cu mult mai mare, însă în lipsă de altceva, putem fi mulţumiţi şi cu acesta, sperând că în cel mai scurt timp vor apărea şi alte parcuri asemănătoare.

Terra Park este situat în sectorul 6, pe celebrul bulevard Timişoara, la jumătate distanţei dintre Afi Palace Cotroceni şi Plazza România. Mergând pe bulevard, veţi vedea, la un moment dat, o săgeată ce va indică să faceţi la dreapta sau la stânga, în funcţie de direcţia din care veniţi. Parcarea parcului este încăpătoare pe timp de iarnă, dar va deveni ineficientă în timpul verii. Lansarea parcului a fost iarna, probabil pentru a testa impactul, dar şi pentru a permite extinderea acestuia.

Pentru a avea acces în Terra Park, aveți nevoie de un card pe care îl achiziţionaţi de la casieria situată la intrare şi pe care puteţi adăuga un număr de puncte. Cardul conţine, pe lângă un număr de puncte primite din start, în funcţie de suma de bani pe care o aveţi disponibilă, şi un număr de intrări. Cu un card pot intra 2 persoane, care pot cheltui, la comun, punctele disponibile. De pildă, dacă doriţi să cheltuiţi 100 RON, veţi primi un card care are 135 de puncte, 100 plătite de dumneavoastră, pentru că un punct costă 1 RON şi 35 bonus. Vi se atrage atenţia că punctele bonus nu pot fi folosite pentru produsele alimentare din incinta parcului sau pentru achiziţionarea suvenirelor.

Citește și:  Mănăstirea Carta : Obiective turistice Sibiu

Având în vedere că pentru trei minute de distracţie plăteam în celelalte parcuri 10 RON, preţul este mai mult decât acceptabil. Odată intraţi în parc, aveţi mai multe posibilităţi de distracţie, dacă aveţi un copil până în 5 ani vă recomandăm distracţiile din interior, dacă aveţi un copil mai mare, puteţi să apelați la distracţiile din exterior, iar dacă aţi venit să vă distraţi dumneavoastră aveţi la dispoziţie distracţiile de tip extreme, din exterior. Pentru trei minute de joacă în interior, unde veţi găsi nenumărate aparaturi ce îl vor amuza pe cel mic, veţi plăti patru puncte, adică 4 RON, în celelalte parcuri plăteaţi, în medie, între 5 şi 10 RON. Afară, distracţia vă costa între cinci şi cincisprezece puncte, adică între 5 şi 15 RON.

Jocurile din interior sunt numeroase şi vă asigurăm că cel mic are de unde alege, iar incinta este încălzită, aşa că micul vizitator se poate distra fără hăinuţele groase. Printre distracţiile din interior, enumerăm câteva: La baloane, La arenă, La menajerie, La Buggy, La joacă, La roată, La corabie, La cinema, La safari, La camioane, La ciocniri, La maşinuţe cu baterie Tot în interior, găsiţi şi un minirestaurant pentru produsele pe care le puteţi plăti numai cu puncte. Magazinul de suvenire se află tot în interior. De asemenea, aici găsiţi şi puncte de reîncărcare a cardului, începând de la un punct, adică 1 RON.

terra-park.jpg

Jocurile din exterior destinate copiilor sunt: Italia – Circus Maximus, Anglia – Londra la înălţime, Vestul Sălbatic – Trenuleţul Union Pacific, China – Dra Gon, Ciad – 5 săptămâni în balon, Germania – Roata Brandenburg. Preţul acestor distracţii este de cinci puncte, echivalentul a 5 RON.

Jocurile din exterior destinate familiei sunt: Maroc – Ceştile Maghrebiene, Franţa – Traffic Jam Paris, Mali – La capătul lumii, India – Old Timer Crash. Preţul este de zece puncte sau 10 RON.

Distracţiile extreme vă costa cincisprezece puncte sau 15 RON şi sunt: USA -– Willis Tower, Egipt – Nava Khufu, Insula Paştelui – Moai, Mexic Maya – Toltec Pendula.

Există spaţii pentru fumători, situate lângă zona cu distracţii extreme unde puteţi urmări distracţia celorlalţi la o ceaşcă de cafea şi o ţigară.

Terra Park se află într-o continuă extindere, aparaturile menţionate anterior fiind singurele care sunt momentan disponibile, însă vor apărea noi aparaturi la fel de incitante precum cele de care v-am vorbit deja, destul de curând. Puteţi vizita Terra Park şi chiar vă recomandăm acest lucru, tocmai pentru a petrece o după-amiază distrându-vă. Vara, este foarte sigur ca parcul să devină neîncăpător, aşa că cel mai bine este să îi testaţi aparaturile în această perioadă de toamnă – iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.