Thailanda, oficial Regatul Thailanda, cunoscuta anterior ca Siam, este o tara situata in centrul peninsulei Indochina din Asia de sud-est. Se invecineaza la nord cu Myanmar si Laos, la est cu Laos si Cambodgia, la sud cu Golful Thailandei si Malaezia, iar la vest de Marea Andaman si extremitatea sudica a Myanmar-ului. Granitele sale maritime includ Vietnamul si Golful Thailandei la sud-est, Indonezi si India in Marea Andaman la sud-vest. Populatia acestei tari este de 66,404,688 locuitori. Thailanda este o monarhie constitutionala condusa de regele Rama al IX-lea. Regele Thailandei este intitulat sef de stat, sef al Fortelor Armate si adept al budismului.

Chiang Mai
Chiang Mai

Regatul unificat Thai a fost stabilit la mijlocul secolului al XIV-lea. Cunoscuta ca Siam pana in 1939, Thailanda este singura tara din sud-estul Asiei ce nu a fost preluata de o putere europeana. Revolutia din 1932 a dus la o monarhie constitutionala. In alianta cu Japonia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Thailanda a devenit aliat al SUA in 1954, dupa trimiterea trupelor in Coreea si mai tarziu, lupta alaturi de Statele Unite in Vietnam. Din 2005, Thailanda a suferit o serie de tulburari politice, inclusiv o lovitura militara de stat in 2006, ce l-a inlaturat pe prim-ministrul Thaksin Chinnawat.

Avand o suprafata totala de 513,120 km², Thailanda este pe locul 51 in lume ca suprafata. Climatul local este tropical si caracterizat de musoni. De la jumatatea lunii mai pana in septembrie exista un muson de sud-est, ploios si cald, si unul rece de nord-est din noiembrie pana la mijlocul lunii martie. Istmul sudic este intotdeauna cald si umed.

Citește și:  Alghero - Italia : Orașe de vizitat

Thailandezii au propria lor cultura (inclusiv literatura, teatru, arhitectura, muzica, pictura, sculptura, dansuri populare si multe obiecte de artizanat), propria lor limba, bucatarie, arte martiale, si propriile lor convingeri cu influente chineze sau indiene.

Bangkok
Bangkok

Bangkok sau ”Krungthep” in thailandeza, este capitala si cel mai populat oras al Thailandei. Bangkokul este centru pentru cea mai mare parte a activitatilor comerciale si economice ale regatului. Orasul este foarte renumit si apreciat de vizitatori pentru versalitatea sa cu multe alte puncte de interes. De la temple, Marele Palat, pana la cele mai mari centre comerciale si cea mai mare piata in aer liber din Asia (Chatuchak).

Phu Phra Bat
Phu Phra Bat

Thailanda are un numar mare de situri istorice si orase antice din diferite epoci ale istoriei sale. Mai multe imperii au condus tara si au construit orase care au fost cele mai prospere din lume. Cele mai vechi situri dateaza din perioada neolitica. Parcul istoric Phu Phra Bat contine urme ale unor civilizatii de mii de ani, ceea ce il face unic. Thailanda detine cinci locuri in Patrimoniul Mondial UNESCO, si anume Parcul istoric Ayutthaya , parcul national Khao Yai, Ban Chiang, parcul istoric Sukhothai si sanctuarele Thung Yai si Huai Kha Khaeng.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.