Thecodontosaurus este unul dintre cei mai vechi dinozauri care au vietuit in lumea preistorica, dar si unul dintre primii dinozauri care au fost descoperiti de catre paleontologi. Astfel, fosilele acestei creaturi preistorice au fost descoperite in anul 1836, in Anglia si a trait in Triasicul superior, in urma cu 200 de milioane de ani.

Mediul de viata al acestui animal era alcatuit din zone aride si deluroase si era un animal erbivor. Nu era de mari dimensiuni, motiv pentru corpul masura 1, 2 metri in lungime si cantarea 50 de kilograme. Coada acestui animal era lunga, capul era mic si alungit, iar gatul ingust si scurt.

Coada dinozaurului Thecodontosaurus era mai lunga decat capul, gatul si corpul la un loc. Datorita faptului ca avea membrele anterioare foarte lungi fata de cele posterioare, se deplasa biped. La fiecare mana avea cate cinci degete, care includeau si degetul prevazut cu o gheara mare si curbata, iar la fiecare membru avea cate patru degete.

Citește și:  Dromaeosaurus cu alura unui ștruț, un dinozaur de talie mică

Thecodontosaurus, printre primii dinozauri descoperiți

Maxilarele erau prevazute cu dinti mici si obtuzi, care aminteau de soparla monitor. Perioada in care a trait este caracterizata de o clima foarte uscata, cu un pamant arid, tocmai cand dinozaurii abia isi faceau aparitia. Facea parte din ordinul saurienilor, acesta apartinand dinozaurilor cu bazin de soparla si din subordinul Sauropodomorpha.

Primele fosile ale dinozaurului Thecodontosaurus au fost distruse in Germania, in Primul Razboi Mondial, in anul 1940. Paleontologii care au descoperit primele fosile ale acestei creaturi si au descris-o pentru prima data sunt Samuel Stutchbury si Henry Rhiley, fiind descrisa pentru prima oara in acelasi an in care i-au fost descoperite si fosilele – in 1836.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.