Top 10 cei mai draguti dinozauri:

Oviraptor
Oviraptor

1. Oviraptor – Acest dinozaur numit si ,,Hotul de oua” avea lungimea corpului de 1,8-2,5 m, inaltimea de 0,7 m si greutatea de 33 kg. A trait in deserturile si savanele din Asia, in perioada Cretacicului superior, cu aproximativ 70 milioane de ani in urma.

Iguanodon
Iguanodon

2.  Iguanodon – A fost un dinozaur erbivor care a trait in era Mezozoica, in perioada Cretacicului inferior, pe teritoriul Americii de Nord. Avea lungimea corpului de 9 m, greutatea de 4-5 tone si se hranea cu plantele de la nivelul solului fragede sau chiar mai tari, frunze si ferigi.

Parasaurolophus
Parasaurolophus

3. Parasaurolophus – A trait in zonele impadurite si de mal ale apelor, in America de Nord, in perioada Cretacicului superior, cu aproximativ 75 milioane de ani in urma. Avea lungimea corpului de 10 m si greutatea de 4,5-5 tone. Hrana sa era formata din plante, frunze si ace de conifere.

Ornithomimus
Ornithomimus

4. Ornithomimus – Era un dinozaur omnivor cu lungimea corpului de 3,5-4,5 m si greutatea de 100-200 kg. Popula zone aride de pe teritoriul Americii de Nord, in Cretacicul superior, cu aproximativ 70-65 milioane de ani in urma si se hranea cu soparle, insecte, fructe si mici mamifere.

Ankylosaurus
Ankylosaurus

5. Ankylosaurus – Avea lungimea corpului de 10 m si greutatea de 3,5 tone, traia in zonele impadurite de pe teritoiul cretacic al Americii de Nord si se hranea ca orice animal erbivor cu plantele de la nivelul solului.

Citește și:  Dinozauri - descoperă totul despre ei
Brachiosaurus

6. Brachiosaurus – A fost un gigantic erbivor care ajungea la lungimea de 20-26 m, inaltimea de 12 m si greutatea de 38 tone. A trait in era Mezozoica, in perioada Jurasicului superior, cu aproximativ 150 milioane de ani in urma.

Pteranodon
Pteranodon

7. Pteranodon – A fost un dinozaur cu aripi care a trait in era Mezozoica, in perioada Cretacicului superior, cu aproximativ 70 milioane de ani in urma. Avea greutatea de 15 kg si anvergura aripilor de 7-8 m.

Muttaburrasaurus
Muttaburrasaurus

8. Muttaburrasaurus – Acest dinozaur erbivor a trait in zonele impadurite din apropierea malurilor de ape, de pe teritoriul cretacic al Australiei, cu aproximativ 112-98 milioane de ani in urma. Avea lungimea corpului de 70 m si greutatea de 4 tone si se hranea cu mari cantitati de plante.

Apatosaurus
Apatosaurus

9. Apatosaurus – A trait in era Mezozoica, in perioada Jurasicului superior, cu aproximativ 150 milioane de ani in urma. Un exemplar adult avea lungimea corpului de 21 m si greutatea de 30 tone. Traia in apropierea apelor si se hranea cu plante si frunze ca orice sauropod.

Archaeopteryx
Archaeopteryx

10. Archaeopteryx – Aceasta creatura preistorica a fost considerata veriga de legatura intre dinozauri si pasari. A trait in perioada Jurasicului, acum 155 milioane de ani, avea lungimea corpului de 60 cm si greutatea de 500 g. Popula zonele impadurite din apropierea apelor si se hranea cu insecte si animale de dimensiuni mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.