Inteligenta este un cuvant « magic », o trasatura definitorie a fiintei umane, fara de care nu ar fi fost posibil progresul. Este dificil de cuantificat inteligenta, care se manifesta in cele mai diverse feluri, dar tentatia realizarii unor ierarhii, fie ele si relative, este mare, mai ales pentru omul contemporan, ajuns intr-o etapa a cunoasterii fara precedent in istorie. De regula, principalul criteriu in functie de care se fac astfel de clasamente este coeficientul IQ (intelligent quotient).

Stephen Hawking
Stephen Hawking

Stephen Hawking – se afla in fruntea topului 10 cei mai inteligenti oameni din lume din toate timpurile. Este fizician si cosmolog britanic, cu un IQ de 203 puncte, de doua ori mai mult decat media nationala din tara sa. Este cunoscut pentru contributiile sale stiintifice referitoare la gravitatia cuantica, in particular in cazul « gaurilor negre ». Una dintre cele mai de succes carti publicate de Hawking este « O scurta istorie a timpului ». Hawking sufera de o distrofie neuromusculara, care a progresat in timp, fiind aproape complet paralizat. Inteligenta sa este pusa si in slujba elaborarii de planuri economice fiabile si stabile.

Terence Tao
Terence Tao sursa: http://newsroom.ucla.edu/releases/Terence-Tao-Mozart-of-Math-7252

Terence Tao (nascut la 17 iulie 1975) – este un chinez, nascut in Australia, cu cel mai mare IQ din lume – 230 de puncte. In prezent, este profesor de matematica la Universitatea California, din Los Angeles (UCLA). La varsta de 10 ani a participat, pentru prima data la Olimpiada internationala de matematica, obtinand ulterior, in 1986, 1987 si 1988, trei medalii (de aur, argint si bronz). Conexiunile neuronale, puternice, ii dau capacitatea de intelegere si rationare echivalenta calculatoarelor MIT.

Garry Kasparov
Garry Kasparov

Garry Kasparov celebrul sahist are 201 puncte IQ. Marea sa capacitate de anticipare ii permite sa prevada pana la 65 de mutari ale adversarului, ceea ce inseamna de cinci ori mai mult decat in cazul oricarui alt jucator profesionist. A reusit sa joace simultan cu 40 de adversari.

Antoine Lavoisier
Antoine Lavoisier

Antoine Lavoisiereste un cunoscut fizician din secolul al XVIII-lea, dar ceea ce nu se stie este ca este cel mai stralucitor, din punctul de vedere al inteligentei, din ultimele trei secole. Specialistii estimeaza ca ar fi avut un IQ de 296 de puncte. Lui i se datoreaza o mare parte dintre descoperirile care au stat la baza fizicii moderne.

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci – remarcabila personalitate a Renasterii europene, se estimeaza ca ar fi avut un IQ de 220 de puncte. Personalitatea sa multilaterala i-a permis sa abordeze domenii dintre cele mai diverse – pictura, sculptura, inginerie, inventica, arhitectura, anatomie, filozofie, literatura etc.

James Woods
James Woods

James WoodsCu un scor de 182 puncte IQ, este actor american, cu o filmografie impresionanta. A urmat, mai intai, Academia US Air Force, pentru a deveni pilot, apoi Stiintele politice, la  Massachusetts Institute of Technology. Se remarca si printr-o prezenta publica deosebit de eleganta.

Igor si Grichka Bogdanov
Igor si Grichka Bogdanov

Igor si Grichka Bogdanovsunt frate si sora, cu un total de 390 puncte IQ, echivalentul a patru persoane considerate « normale ». Sunt specialisti in fizica cuantica si macro-cosmos, capacitatile lor paranormale permitandu-le sa aiba acces la universuri paralele. In 2004, au reusit sa dovedeasca existenta faliilor spatio-temporale, ceea ce i-a reconciliat cu lumea stiintifica, reticenta, pana atunci, la capacitatile lor.

Albert Einstein
Albert Einstein

Albert Einsteinpersonalitate exceptionala de la inceputul secolului al XX-lea, descoperirile sale au fost fundamentale pentru stiinta moderna. Mai mult de un sfert din viata a lucrat pentru a elabora cunoscuta teorie a relativitatii, care va ramane un punct de reper, in istoria cunoasterii.

Tiger Woods
Tiger Woods

Tiger Woods – rar citat in categoria celor mai inteligenti oameni de pe planeta, acest campion mondial (de 14 ori) la golf, pare a avea in cortexul sau orbital, o incredibila capacitate de a prevedea schimbari in spatiu. El este, de asemenea, autor a numeroase « teze », publicate sub pseudonimul Teodor Swig.

Woody Allen
Woody Allen

Woody Allen unul dintre cei mai mari cineasti ai lumii moderne, are un IQ de 170 puncte, vorbeste 12 limbi si este un foarte bun cunoscator a peste 50 de civilizatii, pe care le-a studiat in detaliu.

In 2012, in topul celor mai inteligenti oameni din lume, contemporani cu noi, se aflau : Stephen Hawking, Kim Ung-Yong, Paul Allen (informatician, om de afaceri, cofondator, alaturi de Bill Gates, al Companiei Microsoft), Rick Rosner (jurnalist si television writer american), Garry Kasparov, Sir Andrew Wiles (matematician englez, autor al demonstratiei Teoremei lui Fermat),  Judit Polgar (jucatoare de sah), Christopher Hirata (astrofizician japonezo-american), Terence Tao, James Woods.

Kim Ung-Yong
Kim Ung-Yong sursa: http://alabalistic.blogspot.com/2018/01/meet-kim-ung-yong-man-who-scored.html

Kim Ung-Yong (nascut in 1962) este un om de stiinta coreean, considerat, in primii ani de viata, un copil minune. A inceput sa vorbeasca la doua luni, la sase luni putea sa converseze, la trei ani citea in coreeana, japoneza, germana si engleza. Pentru a invata o limba straina ii era de ajuns o luna. La varsta de cinci ani putea sa rezolve probleme de calcul diferential si de calcul integral. Scria poezii si picta. Intre 4-7 ani a fost student auditor la cursul de fizica al Universitatii Hanyang, la 8 ani a fost invitat in SUA, la NASA, terminandu-si studiile superioare si obtinand si un doctorat in fizica (la 15 ani). Ulterior a decis sa treaca de la fizica la inginerie civila. Are un IQ de 210 puncte, cel mai mare in lume, la ora actuala.

Judit Polgar
Judit Polgar

Singura femeie din acest clasament este Judit Polgar, jucatoare de sah, originara din Ungaria, cea mai mare sahista din secolul al XX-lea, care nu mai participa la competitiile feminine, ci infrunta numai elita mondiala masculina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.