Există milioane de specii de animale sălbatice care ne fascinează prin frumusețea lor. Pentru a realiza un Top 10 cele mai frumoase animale sălbatice din lume este foarte dificil, deoarece planeta cuprinde numeroase specii minunate și nu am ști la care se ne oprim mai întâi. Conform unui Top 10 prezentat de Thomas Swan (vezi video) vom prezentă 10 creaturi care sunt spectaculoase atât prin colorit cât și aspectul lor în general.

Top 10 cele mai frumoase animale sălbatice din lume:

Peștele mandarin, Foto: stuffpoint.com
Peștele mandarin, Foto: stuffpoint.com
Peștele mandarin, Foto: wallpapersmake.com
Peștele mandarin, Foto: wallpapersmake.com

10. Peștele Mandarin este o specie care preferă lagunele și recifele de corali. Este răspândit în sud-vestul Oceanului Pacific, în Filipine, Taiwan, Sri Lanka, Japonia, Africa, Australia. Are lungimea corpului de 5-8 cm și aspectul deosebit, viu colorat, în nuanțe de albastru turcoaz, cu pete neregulate, roșcate, maronii, gălbui și albe. Are denumirea științifică de Synchiropus splendidus. Este un pește de pradă, mânâncă nevertebrate și crustacee mici.

Specia Vulpes zerda, cea mai mica vulpe din lume, Foto: goodwp.com
Specia Vulpes zerda, cea mai mică vulpe din lume, Foto: goodwp.com
Specia Vulpes zerda
Specia Vulpes zerda

9. Vulpea Fennec trăiește în Sahara și Africa de Nord. Are denumirea științifică Vulpes zerda. Este considerată cea mai mică vulpe din lume. Are lungimea corpului de 24-41 cm, lungimea cozii de 18-31 cm și greutatea de 1-1,5 kg. Are urechile mari și tălpile îmblănite, perfect adaptate pentru mersul pe nisipul fierbinte al Saharei. Se hrănește cu sopârle, termite, ouă, fructe și semințe. Are obiceiul să stea scunsă în vizuini pe care le sapă în pământul moale, la adâncimea de câțiva metri. Este crescută ca animal de companie, sau vânată pentru blana ei frumoasă, crem-gălbuie.

Pescărușul Ceyx erithacus, Foto: birdforum.net
Pescărușul Ceyx erithacus, Foto: birdforum.net

8. Pescărușul Ceyx erithacus este o specie asiatică care are lungimea corpului de 14 cm. Preferă zonele umbrite din apropierea râurilor, deoarece are preferință să-și facă cuibul în malurile abrupte ale acestora, asemenea unui tunel adânc de 1 m. Are coloritul predominant albastru-închis cu negru și zboară mai ales în sud-estul Asiei și în India. Se hrănește cu insecte și mici nevertebrate.

Maimuța Procolobus kirkii, Foto: fotothing.com
Maimuța Procolobus kirkii, Foto: fotothing.com

7. Maimuța din Zanzibar – o insulă din Tanzania. Are denumirea științifică Procolobus kirkii și este considerată o specie pe cale de dispariție. Este răspândită doar în zonele de coastă, cu păduri și mlaștini ale Insulei Zanzibar. În rest nu mai apare nincăieri în lume. Are un miros neobișnuit de aceea localnicii o numesc ,,maimuța otravă”. Are lungimea corpului de 45-65 cm, coada lungă de 57-77 cm, iar greutatea de 5-11 kg. Coloritul blănii este în negru, alb, gri și roșcat. Gura și nasul sunt golașe, roz, iar ochii au irisul maroniu. Pe cap are o coroană de fire de păr albe. Este o specie diurnă, arboricolă, care se hrănește cu frunze, fructe, semințe și flori. În prezent mai există cel mult 3000 de exemplare pe această insulă.

Caracalul, Foto: walpapershddownload.com
Caracalul, Foto: walpapershddownload.com
Caracalul la gradina zoologica din Oregon, Specia, Foto: walpapershddownload.com
Caracalul la grădina zoologică din Oregon, Specia Felis caracal, Foto: walpapershddownload.com

6. Râsul african sau caracalul este o felină cu blana roșiatică sau maronie-roșcată. Trăiește în Africa dar și în Asia. Are denumirea științifică Felis caracal și se remarcă prin abilitatea de a sări 3 m pe verticală pentru a prinde păsările. Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 60-91 cm, lungimea cozii de 23-31 cm și greutatea de 6-19 kg. Numele său vine din limba turcă și se referă la smocurile negre de păr de la urechi. Mai este numit și ,,râsul de pustiu” deoarece populează habitatele aride cu arbuști, de stepă, cu păduri uscate și semi-deșerturi din Africa. Este un prădător de antilope mici, bovine, caprine, iepuri de câmp, damani, păsări și rozătoare.

Crabul Hoplophrys
Crabul Hoplophrys

5. Crabul Hoplophrys este o specie din Oceanul Indian și Pacific. Are lungimea corpului de 2 cm și coloritul variabil, se poate camufla în funcție de aspectul coralilor gazdă. Poate fi roșu, alb, roz sau galben. Se hrănește cu plancton și preferă să trăiască pe diferite specii de corali moi, mai ales din genul Dendronephthya.

Pasărea colibri
Pasărea colibri
Colibri, Specia Eupetomena macroura
Colibri, Specia Eupetomena macroura

4. Pasărea colibri Eupetomena macroura este răspândită în America de Sud. Preferă îndeosebi grădinile și regiunile cu păduri rare, din zonele de coastă. Este numită și ,,pasărea colibri coadă-de-rândunică” sau ,,pasărea cu coada albastră”. Are lungimea corpului de 15-17 cm și coada de 9 cm. Aripile sunt de 7,8 cm ar ciocul este lung de 2,1 cm. Penajul este în culori strălucitoare de verde și diferite nuanțe de albastru-închis. Exemplarele tinere au tonuri de culori maronii mai ales pe cap și partea dorsală a corpului. Hrana sa constă din nectarul florilor, pe care îl culege planând prin mișcări rapide din aripi, cu 20 bătăi/ secundă.

Specia Dendrobates azureus
Specia Dendrobates azureus
Broasca Dendrobates azureus
Broasca Dendrobates azureus

3. Broasca Dendrobates azureus are lungimea corpului de 1,5-6 cm și este o specie din pădurile tropicale ale Americii Centrale și de Sud. Are un colorit albastru-intens cu pete negre. Este numită și ,,broasca săgeată veninoasă albastră” deoarece secretă prin glandele pielii o substanță toxică ce o protejează de infecții fungice și bacteriene. Apare mai ales în pădurile întunecate și umede din Brazilia, insula Surinam și Guyana. Trăiește pe sol și își folosește veninul pentru a se apăra de prădători.

Panthera tigris, Foto: motaen.com
Pantera tigris, Foto: motaen.com

2. Tigrul are denumirea științifică Panthera tigris și populează sudul și estul Africii. Are lungimea corpului de 1,4-2,8 m, lungimea cozii de 0,6-1,1 m iar greutatea de 100-300 kg. Este o specie în pericol de dispariție. Habitatul său este alcătuit din regiuni împădurite unde găsește prada sa preferată: mici animale, maimuțe, reptile, păsări, cervide, porci sălbatici. Preferă pădurile tropicale din Asia de Sud și Est dar și pădurile de conifere din Siberia, din estul Rusiei. Are blana portocalie, maronie, cu dungi negre și pete albe. Are speranța de viață de 26 de ani și poate mânca până la 40 kg de carne zilnic.

Molia Chrysiridia rhipheus
Molia Chrysiridia rhipheus
Specia Chrysiridia rhipheus, Foto: 1madame-butterfly.tumblr.com
Specia Chrysiridia rhipheus, Foto: 1madame-butterfly.tumblr.com

1. Molia de Madagascar este o specie de insectă lepidopteră care are anvergura aripilor de 9 cm. Are coloritul aripilor foarte frumos, cu pete verzi, albastre, roșii strălucitoare pe un fond negru. Zboară în lunile martie-august și este o specie preferată de colecționarii de fluturi. Adulții se hrănesc cu polenul florilor albe și gălbui, dar și alte surse de nectar. Prin culorile vii această specie se protejează de prădători, avertizându-i de toxicitatea lor.

Video – Top 10 cele mai frumoase animale sălbatice din lume:

answear.ro%20

LĂSAȚI UN MESAJ