Situate in Kuala Lumpur, Malaezia, cele doua turnuri gemene Petronas sunt cele mai inalte turnuri gemene din intreaga lume. In perioada 1998-2004, aceasta cladire a fost cea mai inalta din lume, fiind depasita de Taipei 101. Acesta este reperul principal din Kuala Lumpur si reprezinta unul dintre cele mai frumoase cladiri din Malaezia.  Cele doua cladiri masoara fiecare 451.9 metri inaltime si sunt printre primele 10 cele mai inalte cladiri din lume.

Turnurile gemene Petronas1

Turnurile gemene Petronas au fost timp de sase ani cele mai inalte cladiri din intreaga lume, inainte ca in anul 2004 sa fie finalizat Taipei 101 si inaltimea lor se masoara pana in varf, insa nu se pun si antenele care pot fi date jos oricand. Willis Tower si  World Trade Center, au fost construite fiecare cu cate 110 etaje, cu 22 de etaje mai mult decat Turnurile gemene Petronas, insa acestea nu au fost luate in considerare de CTBUH, cei care nominalizeaza cladiri la aceasta distinctie de cele mai inalte turnuri gemene, si asta datorita faptului ca antenele de pe acoperisul acestora nu se iau in considerare.

Cele doua turnuri au fiecare 88 de etaje si sunt construite in mare parte din beton armat, iar la exterior este otel si sticla pentru a reflecta arta islamica a Malaeziei si religia acestora. Turnul numarul unu este cel din vest ( in partea dreapta a fotografiei ) si a fost construit de catre o echipa japoneza condusa de Corporatia Hazama, in timp ce turnul numarul doi, cel din est ( turnul din partea stanga a fotografiei ), Samsung C & T şi Inginerie Kukdong & constructii din Coreea de Sud. Dupa cum vedeti cele doua turnuri sunt legate de un pod, acesta fiind construit in cele din urma de Kukdong Engineering & Construction.

Citește și:  Misiunea Alamo: Obiective turistice SUA - Texas

Turnurile gemene Petronas11

Dupa cum probabil v-ati dat seama, aceste doua turnuri gemene sunt ocupate de Petronas si afiliatii sai, pentru ca majoritatea locurilor libere din cele doua turnuri sunt folosite pentru inchiriere de catre firmele asociate. Cateva firme cunoscute in Asia si nu numai isi au domiciliul aici in Turnurile gemene Petronas, mai exact in turnul numarul doi unde Huawei Technologies , Accenture , AVEVA, Al Jazeera English , Carigali Hess, Bloomberg , Boeing , IBM ,Khazanah Nasional Berhad , McKinsey & Co , TCS , HCL Technologies , Krawler , Microsoft , Agenţia Reuters.

Exista la parter trei grupuri de lifturi care te pot duce pana la etajul 41-42, urmand ca de acolo cei care vor sa ajunga mai sus sa ia alt lift pentru a ajunge la etajele superioare ale celor doua cladiri.  Pe 12 septembrie 2001, mii de oameni au fost evacuati dupa o alarma cu bomba, la doar o zi dupa ce World Trade Center din New York City a fost distrus de catre un atac terorist. De aceasta data, la Petronas a fost doar o alarma falsa, iar oamenii s-au intors la lucru dupa trei ore de la evacuare.

Turnurile gemene Petronas111

In anul 2005, pe 4 noiembrie, sala de cinema din incinta acestor turnuri a luat foc, insa nimeni nu a fost ranit, pentru ca in cladire nu erau foarte multi oameni, din cauza orei foarte tarzii. Alain “Spiderman” Robert, un alpinist francez, a reusit imposibilul, doar cu mainile si cu picioarele goale, fara sa aiba centuri de siguranta sau vreo metoda care sa-l ajute in caz, a reusit sa se catere pe aceste doua turnuri, iar atunci cand s-a dat jos, a fost arestat de catre politie. Acest lucru s-a intamplat in anul 2009, dupa ce in 1997 acesta a fost prins la etajul 60 ( mai avea doar 28 de etaje pana la final).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.