Luna iunie este una dintre cele mai plăcute perioade pentru vacanţe. Vremea este tocmai bună, iar oraşele nu sunt foarte aglomerate cu turişti. Există o serie de locuri recomandate pentru călătorii, în luna iunie, potrivit site-ului tovisit.com. În Europa, luna iunie este cu adevărat cea mai bună perioadă pentru vizitat multe țări din nord. În Suedia, Norvegia și Finlanda, turiştii pot avea parte de aşa-numitele zile fără sfârșit, zile ce culminează cu solstițiul de vară de pe 21 iunie. Turiştii care ajung în Irlanda se pot bucura de un climat călduros, cu mai puţine ploi decât în timpul verii, temperaturile variind cât mai mult spre cald. Tot în această lună este şi începutul sezonului turistic în Republica Cehă care are o vreme foarte placută. Uneori, temperaturile pot fi un pic reci penru această perioadă însă Cehia are multe de oferit pe orice fel de vreme. Europa de nord este cea mai bună alegere pentru călătorii, în luna iunie. De asemenea, şi bazinul mediteranean este tentant pentru cei care doresc să se relaxeze, pur și simplu, la soare.

În Asia, mai exact în Indonezia şi Japonia, se termină perioada musonului, cu ploi extrem de neplăcute pentru o vacanţă. Malaezia se confruntă cu un răgaz mic între două perioade musonice, dar poate fi o destinație minunată pentru luna aceasta. În Africa, Kenya intră în al doilea sezon uscat, acesta este un pic mai rece decât primul, dar la fel de plăcut, cu temperaturi de la aproximativ 23 ° Celsius. La fel se întâmplă şi în Tanzania care trece prin perioada sa de iarnă, caracterizată de vreme uscată și însorită, cu temperaturi calde de 18 ° Celsius, pe timp de noapte şi de 27 ° Celsius, în timpul zilei.

Citește și:  Traditii de Craciun in cateva zone ale lumii

În America de Sud, Peru intră în sezonul de iarnă care este întotdeauna uscat și însorit. Regiunile de pe coastă se bucură de temperaturi mult mai calde. Temperaturi similare pot fi găsite în partea de nord a Chile, precum și în anumite zone din Anzi care sunt foarte primitoare în luna iunie.

În Africa, Tanzania cu peisajele sale uimitoare de parcuri naționale și faună sălbatică este cea mai bună alegere pentru o călătorie la sfârșitul sezonului ploios. O altă recomandare pentru luna iunie este o vizită în Brazilia, în special la Rio de Janeiro. În această perioadă, temperatura rămâne în jurul valorii de 25 ° Celsius, iar ploile sunt destul de rare în această lună.
De evitat ar fi valurile de căldură care apar în diverse zone din întreaga lume, în special în Africa Centrală și în Orientul Mijlociu. Musonii aduc temperaturi foarte ridicate și ploi grele în India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.