Uruguay se mândrește cu o zonă rurală superbă, oraşe vechi coloniale și peisaje contrastante. Farmecul specific şi ospitalitatea Uruguayului, precum şi climatul blând pe toată durata anului sunt descoperite de tot mai mulţi turişti în căutare să înveţe cât mai multe lucruri despre Uruguay, penultima ţară ca mărime a Americii de Sud, după Surinam.

Vreme de aproximativ un secol, Uruguay s-a aflat în mijlocul războiului dintre portughezi și spanioli. În cele din urmă, Uruguay a devenit stat independent, constituind o zona neutră între Argentina și Brazilia.

steag UruguayEroul național Jose Gervasio Artigas a declarat independența Uruguay – ului în anul 1815 prin intermediul „revoltei săracilor”. Un an mai târziu, Brazilia a atacat Montevideo din nord și după patru ani de lupte, Uruguay a fost anexat Braziliei. În 1825, Juan Antonio Lavalleja și un grup mic de oameni bravi au inițiat o declarație de independență. Dupa trei ani de lupte, s-a semnat un tratat de pace între Argentina și Brazilia, care garanta și independența Uruguay – ului.

Primii exploratori europeni care au venit în Uruguay au fost spanioli, în urmă cu 500 de ani. Indienii nativi Charrua au împiedicat reușita primelor expediții. Prima așezare permanentă a fost întemeiată în anul 1680 de către portughezi, la Colonia, pentru a rivaliza cu orașul Buenos Aires al spaniolilor, pe malul celălalt al râului Rio de la Plata. În anul 1726, drept răspuns, spaniolii au construit Montevideo, capitala din prezent a statului. Montevideo a devenit principalul port al Spaniei, în Atlanticul de Sud.

Montevideo
Montevideo

În prezent, Montevideo este o metropolă cosmpopolită şi exemplificatoare pentru stilul art-deco vizibil în arhitectura clădirilor. De asemenea, Monteviedo este propice pentru cumpărături şi afaceri.

Citește și:  Monaco : Țări de vizitat
Colonia del Sacramento
Colonia del Sacramento

Colonia del Sacramento este un alt oraș care merită vizitat, în Uruguay. Pavajul străzilor sale seducătoare, pieţele înverzite, arhitectura colonială portugheză de secol al XVIII-lea şi aspectul retro al decorurilor de pe malul apei, transformă localitatea într-o destinaţie perfectă pentru romantici.

Cei care vor să se relaxeze sub razele soarelui pot apela la una din plajele orașului Punta del Este amplasat pe coasta Atlanticului sau la bordul iahturilor Plajele sale splendide, hotelurile extravagante, cluburile şi restaurantele cochete inevitabil fac din acest oraș o destinație sigură pentru petrecăreți.

Maldonado
Maldonado

Maldonado este o alternativă ceva mai ieftină pentru o vacanţă pe plajă. Carnavalul din Montevideo durează mai mult de o lună. Spre deosebire de vastul carnaval de la Rio de Janeiro, ce se desfăşoară pe durata a câtorva zile, festivităţile pregătite în capitala Uruguay nu se întind pe o perioadă mult mai mare de timp. Începe, de obicei, la sfârşitul lunii ianuarie cu parada inaugurală şi se încheie după 40 de zile, poate chiar mai mult, în funcţie de cât de afectat va fi programul de condiţiile meteorologice.

În afara de locaţiile enumerate mai sus , există o multitudine de alte mici localităţi atractive, ce împânzesc ţara, fiecare dintre ele cu propriul farmec şi propriul caracter, demne de a fi explorate. Coasta Atlanticului, cu dune, lagune şi o zonă propice pentru surfing, paradisul pescăresc din Punto del Diablo, izvoarele fierbinţi, dar liniştitoare de lângă Salto şi grandoarea ţinutului larg al populaţiei gaucho fac din Uruguay promisiunea unei vacanșe inedite.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.