Varna este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară.

Varna se mai numeşte şi capitala maritimă a Bulgariei, deoarece este cel mai mare oraş bulgar de coastă. Varna a fost, de asemenea, pentru mult timp baza Marinei Bulgare. În prezent, aici se află un Muzeu Naval, cu o navă-muzeu (vasul torpilor Draski).

Varna pietre

Cultura şi clădirile păstrate din secolele XIX şi XX dau un aer vienez oraşului. Cel mai mare parc din VarnaSeaside Garden, este situat de-a lungul plajei care oferă un nisip fin şi auriu, bazine de apă, cofetării, un acvariu şi un delfinariu. Planetariul – primul realizat în Bulgaria, se află tot aici. Turnul planetariului este echipat cu un pendul ce arată mişcarea Pământului. De asemenea, puteţi vizita Muzeul Maritim, Muzeul Istoriei, Acvariumul, observatorul astronomi.

Băile termale romane din secolul 2 î.Chr, sunt printre cele mai mari vestigii de acest tip în Bulgaria. Muzeul etnografic, Turnul cu Ceas construit în 1880 sunt alte locuri demne de vizitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.