Plaje tropicale, vaste întinderi mlăştinoase, localităţi coloniale idilice, jungle prea puţin explorate şi munţi maiestoşi – acestea sunt câteva dintre decorurile diverse ale Venezuelei. Vizitatorii pot opta între bogăţia de activităţi pline de aventură sau pot să aleagă să se relaxeze şi să se bucure de experienţele oferite de resorturile turistice de aici. Apele limpezi şi calde de pe coasta Mării Caraibilor şi numeroasele insule din larg sunt ideale pentru snorkelling şi scufundări.

steag Venezuela

Iniţial locuită de populaţia de caribi şi indieni arawak, Venezuela a fost revendicată de Cristofor Columb ca teritoriu spaniol în anul 1498. Dominaţia spaniolă a fost administrată de la distanţă, lăsând câteva dintre regiuni să se dezvolte separat de capitala Caracas. În secolul al XVIII-lea, Simón Bolívar reuşeşte să conducă rezistenţa împotriva colonizatorilor şi să transforme statul într-unul independent, în 1830. Politica recentă a fost dominată de fostul preşedinte Hugo Chávez, ce a reuşit să atragă simpatia maselor de oameni săraci ai ţării. În ciuda încercărilor repetate ale opoziţiei de a-l înlătura, Chávez a dat dovada unei forţe politice formidabile, câştigând mandat după mandat, între 1999 şi 2013.

Caracas
Caracas

Pentru cei care doresc să treacă Venezuela pe lista destinațiilor turistice ce nu merită ratate, odată ajunși aici pot începe prin a vizita cascada Angel. La 979 metri înălţime, Angel are de 16 ori înălţimea cascadei Niagara. Uriaşa cascadă este încă nealterată de turismul de masă şi se găseşte într-un decor natural impresionant, ce o transformă într-un obiectiv turistic cu atât mai special. De asemenea, Roraima este un munte imens, cu un aspect inedit, de peisaj deloc lumesc şi o culme plată, punctat de o selecţie bizară de plante şi plaje de nisip roz. Scurta călătorie de la Maracay la Puerto Colombia conduce printr-un peisaj spectaculos, în timp ce micile opriri la Los Llanos permit observarea peştilor piranha şi şerpilor anaconda.

Citește și:  Anissaras - Grecia: Orașe de vizitat
Cascada Angel
Cascada Angel

Panorama muntelui Roraima a fost muză pentru Sir Arthur Conan Doyle în romanul său Lumea Pierdută. Fiind cel mai înalt din regiunea Gran Sabana, muntele adăpostește și o diversitate de floră și faună endemică. Zona Caraibilor este o mare atracţie în sine. Se poate vizita cea mai mare insulă nord- estică din Venezuela, Isla de Margarita, unde resorturile turistice şi ariile dedicate cumpărăturilor sunt abundente. Destinaţii precum Parcul Naţional Mochima, merită urmărite, unde turiștii se pot scufunda în golfurile adânci.

Parcul Naţional Mochima
Parcul Naţional Mochima

Oraşul din zona litoralului, Coro este probabil cea mai potrivită destinaţie urbană venezueleană, oraș ce reușește să indice modul în care trăiesc locuitorii acestei ţări sud-americane. Coro este o localitate împânzită de arhitectură colonială pastelată, ce îi conferă un aer efervescent și cochet.

Coro
Coro

Turiștii mai pot urmări coloniile mari de păsări flamingo roz și ibisi roșii în Parcul Național „Morroco”, un refugiu de coastă aflat la patru ore nord de Caracas. Pentru a vedea stolurile de păsări din lagunele de lângă Chichiriviche și din canalele cu mangrove, cea mai bună perioadă este luna septembrie.

Merida
Merida

Pentru aprofundarea culturii locale turiștii pot vizita Merida, un oraș universitar cocoțat printre vârfurile înzăpezite ale Anzilor. Merida este mai mult decat o bază pentru plecări în drumeții și rafting, este un oraș în care se pot vizita galerii de artă și muzee de arheologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.