Londra este orașul pe care mulți își doresc să-l viziteze, iar printre acele persoane m-am numărat și eu. Am avut ocazia să ajung în capitala Marii Britanii și am reușit să văd doar o mică parte din ea, deoarece am avut la dispoziție doar două zile.

Prima zi: priveliște pe timpul nopții

London EyeDupă un zbor de trei ore, am aterizat pe Heathrow, cel mai mare aeroport din Europa. Transferul de la aeroport în centrul orașului a durat în jur de 1 oră și jumatate, deoarece prinsesem perioada aglomerată a zilei, dimineața. Dar cu ocazia aceasta, am reușit să observ că Londra este un oraş cu clădiri frumoase, îngrijite şi care se îmbină perfect unele cu celelalte. În același timp, când am ajuns pe stăzile din centru, precum Oxford Street sau Piccadilly, am înțeles ce înseamnă un oraș plin de turiști. Seara, am admirat peisajele dintr-o croazieră pe Tamisa. În timpul croazierei, am avut parte de un ghid care avea umor și nu rata ocazia de a menționa greșelile făcute de arhitecții care au proiectat podurile de-a lungul Tamisei. Turul a durat circa 40 de minute, timp în care am admirat Big Ben-ul, Parlamentul, Tower Bridge, dar şi alte clădiri, aflate de-o parte şi de alta a Tamisei. Biletul porneşte de la 9 lire, dar dacă rezervaţi online bilete aveţi parte de reduceri. Odată ce am văzut Londra de pe Tamisa, am vrut să văd cum arată acest oraş şi de sus. Pentru a vedea Londra de la înălţime, am urcat în London Eye, o roată ce are numeroase capsule, iar într-o capsulă pot intra chiar şi 20 de oameni. Biletul pentru o astfel de călătorie porneşte de la 27 de lire.

Citește și:  Portugalia : Țări de vizitat

A doua zi: turul oraşului cu autobuzul dublu

Autobuz dublu  Un mod de a trece pe la cele mai importante obiective turistice este un tur cu autobuzele speciale pentru turişti. Un tur durează între două şi trei ore. Un bilet costă 12 lire pentru copii, 26 de lire pentru adulţi şi 72 de lire pentru familie. Dar în cadrul turului veţi avea parte şi de un ghid care vă va povesti despre toate obiectivele turistice pe lângă care veţi trece. Cele mai importante obiective turistice sunt Big Ben, Casa Parlamentului, Catedrala Sf. Paul, The London Eye, Buckingham Palace, Tower Bridge, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Westminster Abbey, Downing Street. Autobuzul care vă va plimba va face anumite opriri unde puteţi coborî, pentru că biletul pe care îl aveţi este valabil pentru toată ziua, aşa că puteţi merge cu mai multe autobuze cu acelaşi bilet. Aşadar, puteţi să vă daţi jos la Buckingham Palace şi să vedeţi cum se schimbă garda. La Palatul Buckingham, în fiecare zi în care vremea este frumoasă, are loc ceremonia de schimbare a gărzii. Dacă plouă, schimbarea gărzii nu are loc. Schimbarea gărzii se efectuează la ora 11.30 şi constă în înlocuirea vechii gărzi (care este îmbrăcată în albastru) cu noua gardă (care este îmbrăcată în alb). În timpul schimbării, trupele reginei, care au o îmbrăcăminte specifică (cu căciulă înaltă din blană de urs), însoţesc ceremonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.