Yaounde este capitala Camerunului, şi cu o populaţie de 2,5 milioane de locuitori este al doilea mare oraş al statului, după Douala. Este situat în centrul ţării la 750 de metri deasupra nivelului mării. Capitala Yaounde este un oraş verde care se întinde peste sapte dealuri şi are numeroase hoteluri moderne.

Deşi nu este la fel de vibrant(şi nici haotic) precum rivalul său Douala, Yaounde oferă un climat temperat, străzi relative curate, clădiri guvernamentale exuberante din anii ’70, care cu siguranţă vor încanta privirile vizitatorilor.

Aeroportul International Yaounde
Aeroportul International Yaounde

Principala poartă de de intrate în oraş este Aeroportul Internaţional Zaounde Nsimalen, de pe care aterizează regulat curse dinspre Paris, Londra, Bruxelles sau Amsterdam.

Yaounde Camerun
Yaounde

Yaounde este un oraş unic printre capitalele din Africa de Vest prin relieful deluros şi acoperit de verdeaţă. Fiind capital ţării, Yaounde se bucură de un standard de viaţă ridicat şi de un grad de securitate mai mare decât în restul ţării. În centrul oraşului se află majoritatea clădirilor administrative ale ţării, câteva hoteluri şi Piaţa Centrală.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.