Atunci când ajungem în locul pentru care ne-am pregătit cu minuțiozitate, cu mult timp înainte de momentul întâlnirii cu meleagurile mult visate, ne trec sute de gânduri prin cap, neștiind ce să facem mai întâi sau încotro să pornim, vrăjiți de priveliștea din fața noastră. Pașii te poartă instinctiv pe drumurile pline de farmec și poți să continui așa o bună bucată de vreme. Indiferent care este destinația, cel mai important e să trăiești clipa, firește, dar și să păstrezi ceva în amintire pe care să nu-l poți șterge niciodată. Iată câteva idei pe care le poți pune în practică atunci când pleci în vacanță.

1. Plimbă-te pe jos pe străzile orașului în care tocmai ai ajuns. Observă arhitectura clădirilor, citește plăcuțele inscripționate de pe ele, mesajele lăsate de trecători pe ziduri, deschide ochii larg și observă tot. Acest lucru te ajută să identifici caracteristicile locului respectiv și să observi diferențele care există între acesta și altele în care ai fost. E foarte frumos să știi că ai străbătut la pas drumurile de aici și că ai observat detalii surprinzătoare, pe care să le povestești apoi celor apropiați. Poate că într-o zi te vei întoarce din nou aici și îți vei aminti că ai mai pășit pe aceste străzi când erai mai tânar. E un sentiment plăcut să revezi locuri dragi ție care îți trezesc amintiri frumoase.

www.shutterstock.com
www.shutterstock.com

2. Fă o mulțime de poze, de la cele mai mici detalii pe care le surprinzi până la clădiri sau monumente celebre despre care ai citit sau pe care le-ai văzut în diverse surse. Pozează-te cu localnicii, în general sunt foarte prietenoși și binevoitori, iar unii te vor ruga ei înșiși să faci o poză cu ei. Asigură-te că bateria e încărcată la maximum înainte de a pleca la drum, e foarte neplăcut să constați că nu poți să faci poze fix când ai găsit ceva deosebit de interesant. Pozele sunt singurele amintiri care vor rămâne intacte peste zeci de ani, atunci când le vei arăta nepoților locurile prin care ai umblat.

3. Împrietenește-te cu localnicii, ei îți vor da cele mai bune informații despre locul respectiv și te vor sfătui în privința locurilor pe care trebuie neapărat să le vizitezi, unde poți mânca cel mai ieftin, care este cel mai bun loc de distracție etc.. Poate ai șansa să te placă atât de mult, încât să vrea să-ți arate chiar ei împrejurimile sau chiar să te găzduiască. Astfel, îți mărești șansele de a te întoarce curând sau cândva aici și poți și tu să-i inviți la tine acasă și să îi răsplătești pentru bunăvoința arătată.

4. Mănâncă într-un restaurant tradițional despre care ai auzit numai lucruri bune. Vei avea șansa de a degusta preparate specifice locului respectiv și de a vedea de ce sunt ele atât de cunoscute în întreaga lume. Poate reușești să faci rost și de rețeta originală, astfel vei putea să o prepari chiar tu pentru cei dragi, la tine acasă. Mai mult, îți poți descoperi o pasiune ascunsă pe care să ți-o îmbogățești cu fiecare loc în care te duci. Oricum ar fi, experiența culinară tradițională este musai să aibă loc oriunde te-ai duce.

Citește și:  În București: taxi cu viteză către suflet
misocritic.wordpress.com
misocritic.wordpress.com

5. Vizitează cel puțin un obiectiv turistic foarte celebru din orașul respectiv. Te va ajuta să înțelegi cultura acelui loc și să îți îmbogățești cunoștințele despre istorie. Poți să te interesezi înainte de a ajunge aici despre acest obiectiv, iar astfel vei ști exact ce anume te interesează în mod deosebit. Și, bineînțeles, dacă ai posibilitatea, vizitează-le pe toate, nu poți rata o asemenea șansă.

6. Ia un suvenir, o amintire care să reprezinte locul în care te afli și care să te ducă mereu cu gândul aici. Nu trebuie să fie neapărat un lucru cumpărat din magazin, poți lua o piatră de pe jos, o rodie, un crab deshidratat sau chiar un balon cu aer. Important e să știi că ai luat cu tine ceva ce a aparținut locului pe care l-ai vizitat. În general, lucrurile pe care nu le-ai obținut cu bani sunt cele mai valoroase.

7. Adu-le cadouri celor dragi. Cu siguranță se vor bucura să vadă că te-ai gândit la ei acolo, departe, și îi vei face și pe ei să viseze la locurile acelea în care te-ai plimbat. Ideal ar fi să le oferi ceva ce are legătură cu locul respectiv și pe care îl vor păstra toată viața. Te va face și pe tine să te simți mai darnic și îți va crește stima de sine.

lachietravel.blogspot.com
lachietravel.blogspot.com

8. Ține un jurnal de călătorie, în care să scrii în fiecare zi câte ceva. Un lucru care ți-a atras atenția în mod deosebit, o întâmplare care te-a marcat, un gest care te-a impresionat, o figură mai specială, orice este util pentru a ține vie amintirea acelui loc. Cu siguranță vei uita amănuntele călătoriei tale odată cu trecerea timpului, însă un jurnal de călătorie îți va reaminti mereu ceea ce n-ai vrea să uiți niciodată.

9. Lasă-ți amprenta undeva. Nu neapărat asupra cuiva, cât într-un loc anume, unde poți să scrijelești un semn știut numai de tine. Vei ști mereu că așteaptă să te reîntorci, iar dacă pașii te vor purta din nou către acele meleaguri, emoția ta va fi imensă atunci când vei constata că e tot acolo unde l-ai lăsat cu ceva timp în urmă. Te vei lega pentru totdeauna de acel spațiu, iar acesta va căpăta un simbolism deosebit pentru tine. Vei putea să le arăți și copiilor că tu ești cel care a marcat locul cu mult timp în urmă.

10. Încearcă să împrumuți ceva din personalitatea orașului pe care îl vizitezi, să adopți atitudinea localnicilor și să te apropii mai mult de ei. Astfel, vei putea să înțelegi mai aproape de adevăr de ce sunt așa cum îi percepi, fie ei triști sau veseli. Sentimentul de solidaritate pe care îl arată diferite naționalități unele față de celelalte rupe barierele create de granițele țărilor, iar astfel vom putea să comunicăm mai cordial, să legăm relații strânse. Această experiență te va îmbogăți spiritual, iar cu fiecare loc pe care îl vizitezi, te vei apropia din ce în ce mai mult de a deveni acea persoană care ai vrut să fii întotdeauna.

romanonfarlastupidastasera.blogspot.com
romanonfarlastupidastasera.blogspot.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.