63 Seaworld din Coreea de Sud este primul acvariu public din tara, acesta fiind deschis in anul 1985, in Seoul, mai cu seama intr-un zgarie-nori, numit tot „63”, situat pe insula Yeouido, din apropierea raului Han. Aceasta cladire a fost cea mai inalta din tara la momentul in care a fost construita, insa chiar si in zilele noastre, se bucura de o mare popularitate, in special printre turistii straini, care nu contenesc sa admire creatiile magistrale moderne din Coreea de Sud. Cu peste de un milion de vizitatori in fiecare an, acvariul 63 Seaworld este caminul a peste 20.000 de animale, respectiv 400 de specii, printre care piranha, pinguinul african, pestele preistoric Arapaima, leul de mare, foca etc.

Acvariul public din Coreea de Sud are o suprafata totala de 5.630 m², ocupand toatele cele trei niveluri ale subsolului Cladirii 63. De mentionat aici este faptul ca cel de-al treilea nivel nu este deschis publicului, deoarece este destinat echipamentului. 63 Seaworld a fost deschis, potrivit reprezentantilor, pentru a le oferi celor interesati in viata marina o modalitate de a afla mai multe despre animalele care traiesc in mari si oceane. In prezent, acvariul reproduce habitate marine de pe intreg mapamondul.

Citește și:  Orasul Odense: Obiective turistice Danemarca - Odense

Atat copiii, cat si adulti care vin aici se arata de-a dreptul incantati de spectacolele oferite de animale, cele mai apreciate fiind ale focilor, in numar de patru, dar si spectacolul oferit de cei doi lei de mare. Acestea pot fi vazute la orele 13:00, 15:00 si 17:00, precum si la 12:00, 14:00, 16:00 sau 18:00, in zilele de sambata si duminica, avand loc cate un spectacol in plus, si anume la orele 19:00. La fel de fascinant este si show-ul oferit de pinguinii africani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.