Aachen, cel mai vestic oraș al Germaniei este situat la granița cu Belgia și Olanda, la 65 de km vest de Köln. Regiunea orașului este locuită din timpuri străvechi, fapt atestat de urmele istorice din neoliticul timpuriu descoperite în Lousberg. După celți, regiunea a fost locuită de romani. Aici s-au descoperit ruine de băi militare romane.

Aachen

Orașul Aachen este o stațiune balneoclimaterică renumită pentru apele sale termale, care se numără printre cele mai fierbinți izvoare termale din Europa.

Punctele de atracție turistică sunt reprezentate de: numeroase clădiri, monumente și muzee locale. Domul din Aachen, simbolul orașului, a fost clădit în anul 800 de către arhitectul Odo de Metz, pe locul capelei din timpul lui Carol cel Mare. Are cupole de formă ortogonală. Conține tronul și osemintele împăratului Carol cel Mare. În Dom au fost încoronați peste 30 de monarhi.

Domul din Aachen
Domul din Aachen

Domul este o capodoperă a stilului gotic şi a fost înscris în anul 1978 pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Un alt obiective este şi Primăria orașului Aachen, imobil clădit în secolul al IX-lea în stil gotic, cu turnul Granus din timpul lui Carol cel Mare. Sunt remarcabile cele 5 fresce din interior, realizate de pictorul Alfred Rethel. Pereții sunt împodobiți cu picturi ca Mărul, coroana imperială și sabia lui Carol cel Mare.

Citește și:  Trinidad - Paraguay: Orașe de vizitat
Löwenstein House
Löwenstein House

Casa Löwenstein împreună cu Domul și primăria, face parte din puținele clădiri gotice a orașului care au supraviețuit incendiului din 1656. Elisenbrunnen este o fântână care se află în Piața Friedrich-Wilhelm-Platz construită în 1827 de Johann Peter Cremer și Karl Friedrich Schinkel. Se spune că personalități renumite au băut apă din această fântână. Printre aceştia se află Petru Cel Mare, Giacomo Casanaova şi Georg Frederic Handel. Alte obiective turistice din Aachen sunt: Poarta Ponttor, Clinica Universitară, Cartierul Burtscheid, Elisenpark Muzee, Teatrul sau Opera, numeroase fântâni și statui locale.

Elisenbrunnen
Elisenbrunnen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.