Aarau este capitala cantonului elvețian Aargau. Oraşul se află lângă valea râului Aare la poalele Munților Jura. Așa-numitele streaşini „Dachhimmel” sunt o caracteristică specifică a orașului vechi din Aarau. Printre obiective turistice de aici se află Muzeul de artă ce conţine o serie de proiecţii de arhitectură ale arhitecţilor elveţieni Herzog şi Meuron.

Se poate vizita şi „Naturama” muzeul de istorie naturală din Aarau. Roggenhausen Wildlife Park dispune de animale sălbatice în habitatul lor natural. Aici se poate practica ciclism şi trasee de mers pe jos. Râul Aare și pantele munţilor Jura oferă oportunitatea perfectă pentru trekking în aer liber.

Muzeul de istorie naturală din Aarau
Muzeul de istorie naturală din Aarau ‘Naturama’

La Aarau au loc anual evenimentele tradiționale și istorice, cum ar fi „Maienzug” ce are o tradiţie de 400 de ani – în prima vineri din luna iulie profesori şi elevii merg în pădure să adune vreascuri, „Bachfischet” sau „Rüeblimärt”– un festival ce are în ca tematică morcovii. Theatertage Aarau este un festival de teatru pentru amatori care are loc anual în luna iunie. Aarau are şi un cinema în aer liber unde se pot viziona filme.

Citește și:  Escapadă la poalele Alpilor. Torino.

Cantonul Aargau se mândrește cu un număr mare de castele, inclusiv unele dintre cele mai impresionante din Elveția cum ar fi: Lenzburg, Hallwyl Castelul de apă și Castelul Habsburg – reședința principală a celebrei dinastii. Brugg, Baden și Zurich sunt oraşe din apropierea oraşului Aarau ce merită vizitate.

Aarau
oras Aarau

Muzeul Vindonissa oferă o oportunitate de a descoperi urmele romanilor în regiune, aici se află cel mai mare și cel mai bine conservat amfiteatru roman din Elveția. De-a lungul oraşului Aarau se află râul Aare pe care se pot face plimbări. De-a lungul râului sunt poduri cu vederi minunate spre pitorescul oraş vechi.

Terasele de deasupra râului sunt dominate de turnuri, clopotniţe, biserici și castelul vechi, străduţe înguste, case decorate cu balcoane de fier forjat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.