Aberaeron este un oraș fermecător cu casele sale vopsite culorat, un port atractiv, cu hoteluri, pensiuni și cabane de vacanță. Situat în centrul Cardigan Bay, Aberaeron este aproape de oraşele Aberystwyth și Cardigan. La Aberaeron a locuit o vreme şi poetul Dylan Thomas.

Arhitectura din Aberaeron este neobișnuită pentru această parte din mediul rural din Wales. Oraşul a fost construit în jurul unui scuar principal de clădiri elegante în stil Regency, toate grupate în jurul portului. Acesta a fost proiectul urban creat de Edward Haycock, un arhitect de la Shrewsbury. În secolul al XIX-lea Aberaeron a fost un port foarte prosper.

arhitectura Aberaeron
arhitectura Aberaeron

Printre obiective turistice ale oraşului se află situl arheologic al Castell Cadwgan, o fortificație în formă circulară construită în secolul al XII-lea în jurul unei structuri probabil de lemn, situat pe malul oraşului Aberaeron. Puține urme rămân și astăzi, în afară de niște movile de pământ, rămășițe ale incintei băncii. Mare parte din sit a fost erodat de vreme.

Citește și:  Manchester - Anglia: Orașe de vizitat

Pentru vacanţe există o varietate de modalităţi de cazare în oraş dar și în jurul Aberaeron. Aici se găsesc multe hoteluri, case de oaspeți, pensiuni, case de vacanţe și spaţii pentru rulote. Aberaeron și casele sale atrăgătoare multi-colorate georgiene dar şi micul port fac din acest loc unul dintre cele mai atractive oraşe mici de coastă din țară.

Aberaeron case
Aberaeron case

Orașul Aberaeron din Ţara Galilor este cunoscut pentru vânzarea de miere naturală, pentru înghețata din miere şi pentru muștarul de miere, produse naturale locale.

Pe zona de coastă oraşul dispune de mai multe piste pentru biciclete şi faleze pentru plimbări în aer liber. Există şi un centru de petrecere a timpului liber, o piscină și multe alte facilități sportive. Turiştii pasionaţi pot pescui pe râul Aeron. În timpul verii la Aberaeron au loc festivaluri expoziţii, turnee sportive și alte evenimente culturale interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.