Abidjan este fosta capitală politică și centrul economic principal al țării de Coasta de Fildeș. Din 2011 este cel mai mare oraș din țară și cel mai mare al treilea oraş din lume unde se vorbeşte franceza, după Paris și Kinshasa.

Abidjan1
Abidjan

Abidjan a fost inițial un mic sat de pescuit. În 1896, după o serie de epidemii, coloniştii francezi care s-au stabilit mai întâi în Bassam au decis să se mute într-un loc mai sigur. Ei s-au situat în locația curentă a Abidjan-ului în 1898, iar în 1903 a primit statutul de orășel. Abidjan are un peisaj remarcabil cu plaje în jurul lagunei pline de palmieri și copaci de nucă de cocos. În Coasta de Fildeș turismul nu a fost niciodată într-adevăr dezvoltat ca o ramură economică iar țara nu apare printre destinațiile obișnuite de vacanță. Coasta de Fildeş este una dintre ţările nerecomandate, cu mari probleme de securitate, trafic de droguri şi infracţionalitate ridicată.

Catedrala Sfantul Paul
Catedrala Sfantul Paul

Obiectivele turistice din Abidjan includ Catedrala Sfântul Paul – proiectată de Aldo Spirito, Muzeul Cocody Municipal de Artă Contemporană și Rezervaţia Rainforest Parc du Banco. Abidjan este un oraș unic în Africa. Denumirile sale de „Manhattan-ul de la tropice”, „Micul Manhattan” sau „Perla lagunelor” explica imaginea imprevizibilă și triumfătoare a orașului. Abidjan este oraşul perfect pentru turism de afaceri. Există o varietate de de facilități de cazare și facilități sportive. Noaptea străzile sunt pline de viață cu cafenele, cluburi şi baruri de noapte. Abidjan este considerat a fi unul dintre oraşele cele mai pline de viață din întreaga Africă. Cartierele sale au numeroase cluburi de noapte, terase şi go-go baruri.

Citește și:  Fira – Imerovigli – Oia sau drumul fericirii (3)

În fiecare an, în Abidjan sunt organizate festivaluri de film: Festivalul Clap-Ivoire, Festivalul de Film Spaniol, Festivalul Naţional de Film Coasta de Fildeș, Festivalul de film scurt (FIMA) şi Festivalul de Film Israelian din Abidjan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.