Abuja este capitala Nigeriei. Oraşul este așezat chiar în mijlocul ţării africane. Abuja este un oraș “planificat”, fiind construit în mare parte în anii 1980 devenind pe data de 12 decembrie 1991 capitala oficială a țării. Orașul este împărțit în 5 districte: Districul Central, Districtul Garki, Districtul Wuse, Districtul Maitama și Districtul Asokoro.

Aso Rock
Aso Rock

La Abuja se poate ajunge pe Aeroportul Internaţional Nnamdi Azikwe care se află în apropierea oraşului. Geografia oraşului Abuja este definită de către Aso Rock, un monolit de 400 de metri erodat de apă. Complexurile prezidențiale, Adunarea Națională, Curtea Supremă și o mare parte a orașului se extinde la sud de acest munte. Abuja este cunoscut ca fiind cel mai bine construit oraş din Africa, precum și ca fiind una dintre cele mai bogate și cele mai scumpe locaţii. Cu toate acestea, populația majoritară trăieşte în împejurimi, în zone semi-dezvoltate ale orașului, cum ar fi Mararaba și Karu, Nasarawa State.

Moscheea Nationala Abuja
Moscheea Nationala Abuja

În Zona 2 se află grădina zoologică, precum și centrul comercial Garki, mai multe bănci și birouri comerciale. Turiştii pot explora oraşul începând cu Moscheia Naţională, apoi Librăria Veche, Abuja Love Garden ori la Parcul Millennium, proiectat de arhitectul Manfredi Nicoletii şi deschis official de regina Elisabeta aII-a a Regatului Unit. Petru cei pasionaţi de sporturi există Velodrromul, Stadionul Abuja, IBB Centrul de Golf. Grădina zoologică din Abuja este un loc unde se pot face plimbări cu copii pentru a studia animalele. De asemenea, există şi un parc de distracţii, Abuja Amusement Park.

Citește și:  Ontario - Canada: Orașe de vizitat
cascadele Gurara
cascadele Gurara

Turiştii pot vizita Cascadele Gurara şi Dealurile Strabag. Se pot face drumeţii în aer liber de-a lungul Râurilor Usuma, Jabi, Gurara. În oraşul nigerian există mai multe centre de meşteşguri la care se pot face cursuri contra cost. Ushafa Pottery Centre, Ladi Kwali Pottery Centre şi Giri Pottery Centre sunt doar câteva dintre ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.