Acquario di Genova din Italia, dezvaluie tainele si comorile ascunse din adancurile marilor si oceanelor, si prezinta o lume fascinanta, care surprinde vizitatorii.

Acquario di Genova din Italia1

Acquario di Genova, cuprinde un ansamblu de cladiri, incepand cu Acvariul propriu-zis, ce adaposteste 12 mii de exemplare si 600 de specii diferite, care difera prin dimensiuni, culori si forme – toate realizeaza un spectacol viu, irezistibil, capteaza non-stop atentia vizitatorilor curiosi. Aproape de Acvariu, exista o cladire sferica din sticla si structura de otel, numita Biosfera – permite o aventura prin secretele padurii tropicale, descoperind un ecosistem unic. Orasul Copiilor – unde tinerii pot experimenta acvariul si dobandi prin joc, legile tehnologiei si ale stiintei. Galata – este cel mai mare muzeu maritim al Marii Mediterane, ilustreaza istoria navigatiei (cu barci cu vele, peste 6 mii de obiecte originale), iar ascensorul panoramic Bigo (de 40 m), ofera o minunata priveliste de sus, a orasului Genova.

Toate acestea sunt posibil de a fi vizitate, prin intermedul biletului Acquario Village – permite cunoasterea unui ambient de viata, bogat si variat, reinnoit continuu de noi initiative in domeniul divertismentului si educatiei. Noaptea cu rechini – permite petrecerea orelor noptii langa acvariile cu delfini, pesti spada, sau rechini. Aventura de noapte are loc in intuneric (pentru a nu speria caracatitele si alte vietuitoare), fiind aprinse doar luminile de siguranta si niste torte. Vizitatorii urmaresc cum dorm diferite specii, cum delfinii inchid doar un ochi, cum o anumita specie de peste papagal doarme (se imobilizeaza de o stanca cu un fel de mucus, iar dimineata se scutura de mucus si incepe sa inoate) etc.

Acquario di Genova din Italia11

CrocierAcquario – permite o croaziera, pe un traseu alaturi de mamifere marine pana in statiunea Portofino. Acquario Segreto – unde cei curiosi pot asista la eliberarea broastelor testoase (dupa ce au fost atent ingrijite) in mediul lor natural, sau zona cu meduze, unde acestea sunt curatate in niste bazine si apoi mutate in mediu expus vizitatorilor. In interiorul rezervoarelor, vizitatorii au perceptia ca se scufunda intr-un recipient mare, setarile spectaculare si traseul uimitor ii fac pe acestia sa traiasca o experienta senzoriala si educationala de neuitat.

Speciile care se intalnesc la Acquario di Genova, fac parte din multitudinea de specii din Marea Mediterana, pot fi admirati: caluti de mare, rechini, delfini, corali rosii, stele de mare, meduze, tipari de mare etc. O sectiune este dedicata apelor de la coastele tropicale (de la tropice), ambientul este completat cu nuantele si culorile deosebite ale coralilor, locuri (estuare) amenajate ce adapostesc pestii clovni, baracuda, pestele fluture, pestele scorpion, pestele napoleon, pestele chirurg etc.

Citește și:  Golful Manila: Obiective turistice Filipine - Manila

Acquario di Genova din Italia111

Apele salmastre, tipice estuarelor din apele tropicale, ale padurilor de mangrove, ape in care apar pestele cu patru ochi, pestele perioftalm, pestele arici, vaca de mare. Apele dulci de la tropice, adapostesc crocodili, piranha rosu, peste ferastrau, pisica de mare, pestele arowana (numit si ,,pestele prosperitatii”), etc. Locuitorii padurilor tropicale, de jungla, ce includ cameleoni, pitoni, iguane etc. Sunt redate si zonele din Antartica (pinguini, foci) si Madagascar (cu broaste testoase uriase, etc).

Este o lume fara margini, irezistibila, in care experientele de neuitat, cultura, emotiile, divertismentul se intrepatrund intr-o incursiune extraordinara. Acquario di Genova este localizat in portul vechi din Genova, numit Ponte Spinola. Prin locul sau de amplasare, atrage milioane de vizitatori, ofera un loc unic si fermecator pentru intalniri, conferinte si prezentari, salile cu vederi spectaculoase la acvariile (vasele) populate cu mii de animale, ofera colturi ideale pentru cine festive de neuitat, cocktail bufet si serate de gala.

Acquario di Genova din Italia1111

Acquario di Genova este unul dintre principalele atractii culturale italiene. Are forma unei nave, care ancorata in inima orasului, se intinde spre largul marii. Proiectul a fost realizat de arhitectul Renzo Piano, care prin imaginatia sa, i-a dat aspectul unui vapor, gata sa navigheze. A fost construit la 15 octombrie 1992, cu ocazia a 500 de ani de la descoperirea Lumii Noi (a Americii) de catre Cristofor Columb. Partea Acvariului propriu-zisa a fost terminata de arhitectul american Peter Chermayeff. In 1988, se deschide Marea Nava Albastra, o adevarata nava, cu 2500 m² de expozitie. Are o suprafata de 9700 m², si o inaltime de 250 m. Are patru etaje, dintre care doua sub nivelul marii, la 7 m adancime.

Acquario di Genova contine 71 de incaperi (vase imense), care reproduc ambiente terestre, ale marilor si lacurilor, alte 200 ambiente ale animalelor (nu se viziteaza). Sunt sute de specii adapostite si peste 10 mii de exemplare mamifere, pesti, amfibieni, reptile, pasari si nevertebrate. Unele dintre vasele imense sunt deschise si permit vizitatorilor sa introduca mana si sa atinga liber diferite specii de pesti. Rezervoarele reduc fidel habitatul original a diferitelor animale, astfel vizita este mai interesanta si mai sugestiva. Sunt 12 sali, Sala Meduzelor, Sala Delfinilor, Sala Sardinelor, Sala Rechinilor, zona interna a Navei Albastre, Puntea Navei Albastre, s.a.

Acquario di Genova din Italia11111

Acquario di Genova isi propune sensibilizarea turistilor, in fata aspectelor unor probleme de conservare si gestionare a ecosistemelor marine, prin cunosterea si promovarea speciilor de animale si habitatelor lor. Exista activitati stintifice, realizate de acvaristi, biologi, veterinari – care sunt responsabili cu ingrijirea si viata animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.