În fiecare vacanţă în care ajungem, ne dorim să încercăm bunătăţile specifice locului. Fiecare ţară, fiecare oraş, fiecare regiune are ceva specific ce merită gustat şi servit la masă. Fie că este vorba de mâncare, băutură sau deserturi, toate ţările au preparate delicioase de oferit.

Dacă vă aflaţi în Amsterdam, un mic dejun pe cinste la Pancake Bakery este un motiv pentru care merită să vă treziţi mai devreme. Pannenkoeken (un fel de clătite americane mai groase) cu toping de brânză, bacon sau mere se pot comanda zilnic la acest local intim.

www.pancake.nlOrice turist se poate bucura de celebra și gustoasa delicatețe olandeză tradițională, cunoscută în toată lumea în locul istoric, situat pe Prinsengracht (Canalul Prinţului), la o aruncătură de băț de Casa Anne Frank și Westerkerk.

În depozitul din secolul al XVII-lea care a aparținut Companiei olandeze East India (VOC), turiştii pot lua cina, un meniu rapid de luat la pachet sau un mic dejun consistent, la prețuri accesibile. În bucătăria deschisă se poate vedea cum se fac clătitele divine. Acestea variază de la o clătită tradițional-olandeză, acoperită cu sirop sau zahăr pudră, la cunoscutele clătite cu caprese, roșii şi pesto.

Clienţii pot să îşi compună propria lor clatită. Acestea pot avea diverse variante sărate: cu roşii, ceapă şi ciuperci, cu suncă, brânză şi ciuperci, cu pui, brânză şi ananas etc. Variantele de desert pot avea combinaţii de: măr, rom, chiocolată şi banane, îngheţată şi frișcă, miere, mandarine şi frișcă etc.

Citește și:  Masa de Revelion

pancake bake (2)Faimosul mic dejun Pancake Bakery

În meniul special al localului olandez se găsesc şase tipuri de mic dejun care variază între 5 şi 13 euro. Luxury Breakfast costă 13,25 euro şi are una dintre cele mai consistente porţii: 1 Croissant cu unt sau gem, ouă bătute şi pâine, fresh de portocale, Cafea sau ceai, la alegere, şi un pahar de Prosecco.

Al doilea cel mai căutat mic dejun este Pancake Breakfast care costă 9,75 euro: o clătită simplă care se serveşte cu sirop de arţar şi bacon, fresh de portocale, cafea sau ceai, la alegere.

A treia variantă de mic dejun este cel olandez, la 12,85 euro: ouă prăjite cu șuncă, bacon sau brânză, un pahar de fresh de portocale, cafea sau ceai, la alegere.

Cei care vor să încerce un mic dejun sănătos pentru 8,75 euro pot avea: un iaurt cu fructe proaspete si musli, un pahar de fresh de portocale şi cafea sau ceai, la alegere.

pancake bake (1)Pancake Bakery este deschisă zilnic, de la orele 9 la 21:30 (închis în ziua de Crăciun). În timpul verii, oaspeţii pot lua masa afară, pe terasa de pe strada Prinsengracht.
Se poate face o rezervare pentru 6 persoane sau mai mult. Online, rezervările se fac cu cel puțin 3 zile în avans, pentru că mulţi turişti ajunşi în Amsterdm ţin să viziteze acest local. Grupurile mai mari sunt, de asemenea, binevenite la faimosul loc pentru clătite, din oraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.