Capul Agulhas este un promontoriu stâncos în Western Cape, Africa de Sud. Acesta este vârful geografic de sud al Africii și punctul oficial de demarcație între Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. În istorie a zona a fost cunoscută pentru marinari ca un pericol major pe traseul tradițional al vapoarelor.

Cape Agulhas1
Cape Agulhas1

Acesta a fost cel mai cunoscut în limba engleză ca „Cape L’Agulhas” până în secolul al-XX-lea. Orașul de L’Agulhas este situat în apropiere de Capul Agulhas.

Zona mării la Capul Agulhas este cunoscută pentru furtunile de iarnă și valurile imense care pot ajunge până la 30 de metri înălţime și pot scufunda chiar nave de mari dimensiuni. Aceste condiții sunt cauzate de o serie de factori naturali.

Parcul national Agulhas
Parcul national Agulhas

Coasta Agulhas este plină de epave: Arniston din 1815, Cooranga din 1964, Elise din 1879, Europa din 1877, Federal Lakes din 1975, Geortyrder din 1849, Gouritz din 1981 și Gwendola din 1968 sunt doar câteva dintre navele pierdute în apropierea Capului Agulhas. Având în vedere pericolele și ca urmare a scufundării mai multor nave, aici a fost construit un far în 1848. Farul vechi este acum gazda unui muzeu și unui restaurant local rustic.

Citește și:  Rottnest - Australia: Orașe de vizitat

Aici se află şi un parc naţional natural deschis vizitatorilor. Parcul Naţional Agulhas promovează conservarea, gestionarea și utilizarea durabilă a mediului marin unic, a biodiversității terestre, acvatice și a patrimoniului cultural sud-african. Rezervaţia naturală este în prezent în faza de consolidare și se întinde pe patru componente diferite pe un teren de 21.000 de hectare.

Farul Agulhas
Farul Agulhas

Aici se regăsesc peste 2.000 de specii de plante indigene, inclusiv 100 de plante endemice pentru zonă. Alte obiective turistice sunt: Muzeul Epavelor Bredasdorp, Farul L’Agulhas şi Heritage Centre Elim. Se pot face trasee cu maşini 4×4, plimbări în aer liber, vizionări de balene între lunile iunie şi septembrie, plajă şi înot, pescuit şi surfing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.