Al Husun este un oraș în nordul Iordaniei, situat la 65 km la nord de Amman și aproximativ 7 km la sud de Irbid. Are o populație de 33.000 de locuitori. Al Husn este cunoscut pentru vinurile sale foarte bune. Al Husn este în prezent centrul administrativ al districtului Bani Obaid.

Se spune despre Al Husn că este una dintre posibilele aşezări Dion, un oraș ce datează din perioada în care romanii au ocupat nordul Iordaniei și restul regiunii. Al Husn are una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Iordania. A fost construit inițial în secolul al doilea, dar distrus în anul 1680 de către armata otomană. Mai târziu, în 1886 a fost reconstruită o biserică de către creștinii locali. În mod tradițional, Al Husn a fost locul unei comunităţi creștine destul de mare, inclusiv Melkites.

Al Husn1

Oraşul Al Husn este notabil pentru dealul artificial din perioada romană, situat în partea de nord a orașului, denumit de localnici „Al-Taal”. Dealul are o lungime de aproximativ 200 de metri şi a fost preluat de Guvernul Iordanian. Legenda locală spune că „ruinele castelului” şi o biserică bizantină i-au dat oraşului numele său. Cuvântul „husn” înseamnă „castel” în limba arabă. Alte atracții turistice de aici includ şi Băile Romane.

Citește și:  Alpii bavarezi - Germania: Orașe de vizitat
interior castel Al Husn
interior castel Al Husn

Turiştii pot face plimbări prin vii şi degustări de vinuri produse local sau pot merge la plajă. Apa turcoaz a Mării Oman este hipnotică. Munți maiestuoși care se ridică în spatele staţiunii Al Husun oferă o panoramă unică în contrast izbitor cu restul peisajului montan. Se pot face plimbări de seară pe plajele întinse şi falezele cu palmieri la Marea Oman.

În regiune sunt mai multe hoteluri de lux ce oferă vizitatorilor tot confortul de care au nevoie pentru o vacanţă în Oman. Camere duble dotate cu aer condiţionat, internet, cablu TV şi altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.