Al Giumailia sau Al Jumaliyah este un municipiu în statul Qatar. La marginea de vest a Al Jumaliyah se află malurile Golfului Persic cu întinsele sale plaje. Aeroporturile din apropiere de Al Jumaliyah sunt: Al Udeid Ab, Shaikh Isa, Doha Intl şi Bharain Intl.

În regiune se pot vizita mai multe tipuri de castele vechi, multe grădini publice şi parcuri din interiorul oraşului. Turişti pot participa la curse de circuit cu maşina sau pot lua lecţii de călărit la cluburile ecvestre din regiune. De asemenea, se pot face plimbări prin deşert cu maşini 4X4.

Pentru cei care caută un alt fel de aventură, deșertul oferă posibilitatea de a face schi sau coborâri cu placa pe dunele de nisip. Pentru vizitatorii care doresc să exploreze repere istorice în regiune, de la Al Giumailia se poate face o excursie în partea de nord a țării la Fort Zubarah vechi din secolul al XVIII-lea.

Regiunea dispune de resorturi şi hoteluri de lux cu toate condiţiile necesare turiştilor: camere duble sau de familie, piscină, camere cu aer condiţionat, TV cu cablu, băi confortabile şi saune pentru relaxare. Restaurantele de aici au o gamă impresionantă de preparate din bucătăria arabă dar şi din cea internațională. Printre preparatele favorite tradiţionale se găsesc peștele la grătar adus din mările bogate din jurul peninsulei sau mâncăruri din miel și din carne de cămilă făcute după reţetele triburilor de beduini. Hotelurile oferă o diversitate de opțiuni culinare în restaurante, saloane și cafenele.

Citește și:  Satul Bakar, o frumusețe croată aparte

Se spune că în Qatar există întotdeauna ceva de făcut. Se poate juca golf de clasă mondială, se pot face excursii de sute de kilometri prin deșert, excursii la plajele întinse ale Golfului Persic sau de incitante căutări de fosile prin deşert. Acestea sunt doar câteva dintre ofertele operatorilor de turism din regiunea Al Giumailia din Qatar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.