Beni Hammad Fort denumit de asemenea si Al Qal’a of Beni Hammad este un oras distrus din Algeria, el servind ca prima capitala a dinastiei Hammadid. Acesta este situate la nord-vest de muntii M’Sila la o altitudine de 1418 metri, un oras ce primeste apa din abundenta din muntii ce il inconjoara. Mai exact acest oras se afla in apropierea orasului Maadid la aproximativ 225 de km sud-est de orasul Alger inMaghreb. In anul 1980 a fost introdus in World Heritage Site de catre UNESCO si descris ca o imagine autentica a unui oras musulman fortificat.

Al Qal’a of Beni Hammad1

Orasul se intinde pe o distanta de 7 km, chiar de-a lungul zidurilor ce-l inconjoara, iar in interiorul acestora se afla patru asambluri rezidentiale dar si cea mai mare moschee din Algeria dupa Marea Moschee din Kairouan, un minaret inalt de 20 de metri. Sapaturile au scos la suprafata numeroase teracote, bijuterii, monede si obiecte din ceramica specifice dinastiei Hammadid.  De asemenea aici se mai gasesc ramasite ale palatului lui Emir numit  Dal al-Bahr,  care include trei resedinte separate de gradini si pavilioane.

Citește și:  Amfiteatrul de anatomie al Universitatii din Padova: Obiective turistice Italia - Padova

Dar al-Bahr este numit asa datorita piscinei dreptunghiulara de care dispune, o piscina foarte mare de 67 pe 47 de metri. La un capat al piscinei se afla o rampa ce avea rol de a lansa barci. Intrarea in aceasta piscina se poate face prin partea de est in timp ce in partea de vest a fost construita o terasa si o curte cu gradini. In afara zidurilor sunt numeroase gradini extinse la est-vest de oras, gradini ce se afla la o adancime de 100 de metri insa care nu au fost descoperite inca de arheologi cu toate ca fantanile arteziene au fost scoase la suprafata.

Al Qal’a of Beni Hammad11

Cetatea a fost construita in 1007 de catre Hammad ibn Buluggin, fiul lui Buluggin ibn Ziri, fondatorul Alger-ului. In scurt timp aceasta a fost declarata capitala Hammad-ului iar in anul 1017 a fost atacata de Zirid din Maroc. In anul 1090 a fost abandonata in urma unui atac a Banu Hilal, pentru ca in 1152 sa fie distrusa in mare parte de Almohads.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.