Albufeira este un oraș aflat în Portugalia. Mai exact, oraşul se află în districtul Faro din regiunea Algarve în sudul Portugaliei. Oraşul este o destinație turistică populară datorită locației sale de coastă. Albufeira se află în imediata apropiere a Castelului Paderne. Turişti se pot bucura de diferite facilități ce includ: un port de agrement, terenuri de golf, un mare număr de hoteluri, blocuri de apartamente, restaurante și baruri.

Albufeira hotel
Albufeira hotel

Sub ocupaţia romană orașul a fost numit Baltum. Romanii au construit un apeduct din care au rămas şi astăzi rămăşiţe. Orașul a început să devină un loc turistic în anii 1960 iar de atunci a fost cunoscut ca o staţiune turistică. Aici, turiştii au multe posibilităţi de petrecere a timpului liber.

Areias de São João
Areias de São João

Zonele turistice sunt împărțite în două domenii principale: Areias de São João, cunoscut sub numele colocvial de „Fâşia”, și Orașul Vechi. Strada principală este Avenida Francisco Sá Carneiro, care este plină de baruri, restaurante și dicoteci în aer liber. Este o zonă plină de viaţă de noapte, foarte populară printre tinerii localnici şi turiştii străini.

Citește și:  Villa Balbianello sau cum m-am îndrăgostit de Italia
Avenida Francisco Sá Carneiro
Avenida Francisco Sá Carneiro

Oraşul Vechi este situat chiar la malul mării și este în principal o zonă pietonală. Există o varietate de restaurante, baruri și magazine. Sunt discoteci în aer liber și multe baruri cu trupe de muzică live în fiecare noapte.

Praia dos Pescadores
Praia dos Pescadores

Albufeira are două plaje principale, Praia dos Pescadores şi plaja Pescarilor. A treia plajă este Praia do Tunel la care se poate ajunge printr-un tunel stâncos. Accesul la plajele se face direct din esplanada oraşului. La vest plajele sunt marginite de Albufeira Marina, un port care oferă o varietate de excursii cu barca de-a lungul coastei Algarve. În ciuda evoluţiei moderne şi a milioanelor de turişti care o vizitează în fiecare an, Albufeira şi-a menținut peisajul pitoresc şi este încă un sat pescăresc, cum a fost întotdeauna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.