Alcañiz este un oraș și municipiu în provincia Teruel, în comunitatea autonomă Aragon, Spania. Oraşul este situat pe malurile râului Guadalope. Alcañiz este capitala neoficială a regiunii istorice a Aragonului de Jos.

Alcanizo oras
Alcanizo oras

Așezarea actuală a Alcañiz datează din perioada islamică a Spaniei. Oraşul a fost capturat de trupele creștine ale lui Alfonso I de Aragon în anul 1119, dar mai târziu a fost luat înapoi de către mauri. În 1380, câteva familii de evrei împrăștiate în împrejurimile orașului au aderat la comunitatea care a fost sub jurisdicția Ordinului de Calatrava. În timpul masacrelor din 1391, comunitatea evreiască din oraș a fost protejată. Alcañiz a fost orașul natal al lui Iosua Lorki, un evreu convertit care a inițiat disputa religioasă de la Tortosa între creștinii și savanții evrei.

Biserica Santa María la Mayor
Biserica Santa María la Mayor

Obiectivele turistice din Alcañiz includ: Biserica Santa María la Mayor, care are un turn gotic medieval, Lonja de Alcañiz, Casa Consistorial, care a fost primărie între 1565-1570. La câțiva kilometri de oraș sunt picturile pe stâncă din Val del Charco del Agua Amarga, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Citește și:  Elcho - Australia: Orașe de vizitat
Plaza de España
Plaza de España

Patrimoniul fascinant începe în Plaza de España, care are o frumoasă colecţie de clădiri medievale, adevărate capodopere ale arhitecturii renascentiste.

Castelul din Los Calatravos
Castelul din Los Calatravos

Aici, există încă unele construcții care au supraviețuit atacurilor militare, cum ar fi castelul din Los Calatravos, care s-a transformat într-un hotel. Alcañiz este renumit şi pentru delicatesele culinare spaniole, pentru cârnați lungi de porc și carnea de potârniche în saramură, precum și pentru brânzeturile sale. Printre specialităţile regionale sunt: „Huevos o la Alcanizana” – un fel de mâncare din ouă, „Ternasco Asado” – o friptură de miel, „Tortas de Alma y Almendrados” – o tartă din migdale.

În orașul Alcaniz se mai pot vizita Excolegiata, picturile gotice din Torre del Homenaje şi Medieval „Pasadizos”. În fiecare an, în iunie şi august are loc Festivalul Internaţional Aragon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.