Alghero este un oraș de aproximativ 44.000 de locuitori din Italia. Acesta se află în provincia Sassari, în nord-vestul Sardiniei, lângă Marea Mediterană. Numele Alghero vine din latina medievală Aleguerium, ceea ce înseamnă oprirea algelor (Posidonia oceanica o iarbă de mare) de pe coastă.

Turiştii pot vizita mai multe obiective printre care şi faimosul palat „Palazzo Carcassona”. Catedrala Alghero denumită în italiană Cattedrale di Santa Maria Immacolata di Alghero este un alt punct turistic important. Biserica a fost începută în anul 1570, a fost deschisă în 1593, terminată și sfințită abia în anul 1730. Originalul bisericii a fost construit în stil gotic – catalan, așa cum se poate vedea în cele cinci capele parohiale, care includ turnul cu o clopotniţă. Naosul și cele două nave au fost realizate mai târziu în stil renascentist.

Cattedrale di Santa Maria Immacolata di Alghero
Cattedrale di Santa Maria Immacolata di Alghero

Alte biserici din oraş sunt Biserica Sf. Mihail şi Madonna del Santo Rosario. De asemenea, un obiectiv turistic este şi Palazzo D’ Albis, construit în secolul al XVI-lea, care este un exemplu tipic de arhitectura Aragoneză din această perioadă. În octombrie 1541, castelul l-a adăpostit pe împăratul Carol Quintul.

Citește și:  Roma, oraşul Lumii (III)
Piata Alghero
Piata Alghero

Turiştii pot merge şi la Grota lui Neptun, Porto Conte sau Capo Caccia. Zona de nord-vest a Alghero Bay cu Porto Conte, Punta Giglio și Capo Caccia se pot face mai multe activități de studiu şi divertisment de la geologie la studii și cercetări de biologie, la sport și aventuri pe stânci, cum ar fi speologie, scuba diving și pestera-diving, trekking și alpinism. Aici, există mai mult de 300 de peşteri, descoperite deasupra și sub apă.

Pestera Nereo este considerată cea mai mare și spectaculoasă peşteră subacvatică din Marea Mediterană și din Europa. Este cel mai vizitat loc de scafandri. În zonele învecinate ale Sant’Imbenia se pot vizita rămăşiţele unor necropole feniciene şi romane, aproape de aeroportul Alghero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.