Alloway este un fost sat scoțian, care în prezent este o suburbie din Ayr. Acest oraş este cel mai bine cunoscut ca locul de naştere al lui Robert Burns și locul unde a scris poemul său „Tam O ‘Shanter”. Fostul sat și zona înconjurătoare a fost încorporat în fostul Royal Burgh de Ayr în anul 1935, iar satul extins este în prezent o suburbie a Ayr pe râul Doon.

Burns Cottage
Burns Cottage

Locul de naştere al lui Robert Burns, cunoscut sub numele de „Burns Cottage”, este situat în Alloway, acum fiind practic un muzeu care conţine manuscrise originale ale poeziei sale. Un memorial construit din secolul al XIX-lea dedicat lui Burns, proiectat de Thomas Hamilton, este situat la poalele satului lângă biserica actuală.

ruina bisericii Alloway Auld Kirk
ruina bisericii Alloway Auld Kirk

În apropiere, se află ruina bisericii Alloway Auld Kirk și vechiul pod peste râul Doon (Brig o „Doon”), locurile sunt prezentate în poemul „Tam O’Shanter”. Acestea sunt în prezent importante atracţii turistice ale oraşului. Tatal lui Burns, William Burnes, este îngropat în biserica Auld Kirk.

Citește și:  Varşovia, o experienţă surprinzătoare
vechiul pod peste râul Doon
vechiul pod peste râul Doon

National Trust of Scotland se ocupă de tot situl Burns cu denumirea de Robert Burns Birthplace Museum, care cuprinde: Casa Burns, Podul Brig o „Doon”, Biserica Alloway Auld Kirk, clădirile vechi și noi, muzeul, Monumentul Burns și celelalte repere locale relevante.

Belleisle Park
Belleisle Park

Există două parcuri principale în Alloway. Primul, Rozelle Park, găzduiește Ayr Flower Show în fiecare vară și are o galerie de artă, care deține diverse expoziții pe tot parcursul anului. Rozelle menține, de asemenea, o colecție de sculptură permanentă, inclusiv un Henry Moore și o serie de sculpturi în granit de Ronald Rae. Al doilea, Belleisle Park, găzduiește un teren de golf, o grădină închisă, Camelia House și un loc de joacă pentru copii. Alloway are o școală primară, bibliotecă, magazine, o biserică și magazine de cadouri de unde turiştii îşi pot cumpăra suveniruri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.