Alotenango este un municipiu în districtul Guatemala din Sacatepéquez. Situat într-o vale, oraşul este un centru de cafea Landino. Alotenago este situat într-o vale între trei vulcani: Fuego, Agua și Acatenango. În general, cel mai uşor mod de a călători în jurul oraşului Alotenango și în Guatemala este în remorca unui camion, cu autobuzul sau pe jos.

Acatenango peisaj
Acatenango peisaj

În acest oraş se află o mănăstire franciscană și o biserică mare. O colibă ​pitorescă ​mare a fost folosită ca loc pentru un tribunal. Pe plaja oraşului are loc în fiecare duminică un târg comercial. Mare parte dintre locuitorii oraşului sunt tărani Cakchiquel care au renunţat la dialectul lor şi acum vorbesc mai mult spaniolă.

Turiştii pot face o diversitate de activităţi montane în Alotenango. Aici sunt mai multe rute de ascensiune pe vulcanii din jur. Cel mai comun traseu pornește de la Pueblo La Soledad. Drumul este marcat cu semne mici, albe pe care scrie Volcán. Pe traseu mai sunt şi nişte cabane unde se poate campa. Călătorii trebuie să aibă la ei apă deoarece pe vulcan nu există nicio sursă de apă.

Citește și:  Macedonia : Țări de vizitat
vulcanii Fuego si Acatenango
vulcanii Fuego si Acatenango

Oraşul Alotenango are mai multe rămăşiţe de ruine ce merită explorate de vizitatori. În munţi se găseşte un resort de familie, unde atracțiile zonei includ Volcan de Fuego și Acatenango. Resortul de patru stele are două piscine în aer liber, două restaurante, un teren de golf și un bar / lounge. De aici, turiştii pot închiria o maşină pentru a explora atracţiile din jurul oraşului.

Alotenango

Cele mai populare destinații sunt: Centrul istoric din Guatemala City, Antigua Guatemala, Bazilica de Esquipulas, Castelul San Felipe, Chichicastenango, Lacul Atitlan, Río Dulce, Parcul Naţional Tikal, Monterrico, Laguna de Lachuá sau Biotopo del Quetzal în Cobán.

La Alotenango se găsesc o varietate de restaurante cu preparate delicioase din diferite bucătării internaţionale dar şi locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.