Alvito este un municipiu în Portugalia, cu o suprafață totală de 264.8 km și o populație totală de 2.708 de locuitori. Municipalitatea este compusă din două parohii și este situată în districtul Beja.

Regiunea Alvito a fost locuită încă din neolitic și în timpul perioadei de dominaţie romană au fost stabilite în apropiere mai multe vile. Mai târziu locul a fost ocupat de vizigoţi şi mauri. Alvito a fost cucerit apoi de portughezi în anul 1234, fiind mai târziu, donat de regele Afonso al III-lea lui Estêvão Anes, cancelar al regatului.

Castelul din Alvito
Castelul din Alvito

Secolele al XV-lea și al XVI-lea au fost o perioadă de dezvoltare economică puternică pentru Alvito, care a ajuns la 1.700 de locuitori în anul 1527. Castelul din Alvito a fost reconstruit între anii 1494 și 1504, iar arhitectura şi decorurile sale arată un amestec interesant de manuelin și Mudejar – influenţe de stiluri arabe, tipice regiunii Alentejo.

Matriz
Biserica Matriz

Matriz, biserica principală din Alvito, a fost construită într-un amestec de arhitectură manuelin și stiluri renascentiste timpurii. Aceasta datează din secolul al XVI-lea şi poate fi vizitată de oricine.

Citește și:  Macedonia : Țări de vizitat

După secolul al XIII-lea, Alvito s-a confruntat cu o stagnare economică care a continuat până în secolul XX. Oraşul mizează acum pe potențialul său turistic. În anul 1993, Castelul din Alvito a fost transformat de compania Pousadas de Portugalia într-un hotel de lux.

Anual locul găzduieşte mii de turişti care vin să descopere regiunea. Hotelurile şi pensiunile de aici oferă turiştilor tot confortul de care au nevoie. Vizitatorii care ajung la Alvito pot face plimbări călare pe câmpiile şi pădurile din împrejurimi, pot lua masa la restaurantele tradiţionale din centrul oraşului, se pot bucura de tururi de oraş împreună cu un ghid sau individual, pot participa la ateliere de olărit, de făcut pâine sau degustări de vin, vântoare de potârniche şi iepuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.