Amatikulu este o așezare în municipiul Uthungulu în provincia KwaZulu-Natal din Africa de Sud. Aici se află Rezervația Naturală Amatikulu. Parcul este situat de-a lungul Coastei de Nord, KwaZulu-Natal, la aproximativ 100 km de la Durban în Cape KwaZulu. Este un mozaic de pădure de coastă care se întinde de-a lungul Oceanului Indian. Turiştii pot experimenta aici o vacanţă unică la Tabăra de Corturi din Kruger Park. Corturile sunt aşezate într-un peisaj împădurit cu vegetație abundentă în jurul malurillor râului Amatikulu.

Tabăra are o vedere panoramică la mare și de la turnul-vizionarea de balene construit pe o dună în apropiere se pot vedea populaţiile de balene cu cocoașă. Vegetația luxuriantă de coastă este locul unde se găsesc o serie de specii de animale sălbatice pe care vizitatorii le pot vedea de pe platforme din lemn cu vedere spre rezervaţie.

Cazarea în rezervaţie se face în regim self-catering. Există șase corturi în stil safari, spațioase, cu acces la o cărare și mobilate cu câte două paturi fiecare. Cărările din lemn duc către facilităţile cu apă caldă și rece, duşuri, toalete şi chiuvete.

Citește și:  Akita - Japonia: Orașe de vizitat

Oaspeții sunt bineveniți să pregătească masa în bucătăria taberei, care este complet echipată cu tacâmuri și veselă, cu aragaz, frigider şi congelator. În tabără există o zonă de grătar în aer liber şi o zonă separată de luat masa mobilată cu mese şi bănci.

Rezervaţia permite turiştilor posibilitatea de a face diferite activităţi precum trasee cu propriile maşini 4X4 sau cu ghid, pescuit pe malurile râurilor, plimbări prin varietatea de vegetație, pe plajă, pe dunele de coastă, prin pădure, prin pădurile de salcâm și pe pajiști.

De asemenea, pe estuarul râului Amatikulu și Nyoni sunt disponibile pentru închiriere pentru o zi bărci de canoe. Plaja este perfectă pentru surf şi pescuit, însă nu este foarte uşor accesibilă din tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.