Amersfoort este un oraş medieval bine conservat care reflectă reprezentativ istoria zonei, porţile monolitice înălţându-se impunătoare la marginea sa. În centrul istoric al orașului Amersfoort, străzile sunt organizate concentric şi au case vechi, construite la jumătatea secolului IV. Casele Muurhuizen construite pe fundaţiile zidurilor de apărare datând din secolul al XIII-lea sunt una dintre caracteristicile cele mai interesante ale orașului, fiind specifice acestuia.

Casele Muurhuizen
Casele Muurhuizen

Turiştii care iubesc arta au posibilitatea să viziteze Casa Mondriaan, locul de naștere al artistului abstract Piet Mondriaan, precum şi Muzeul Armando, care are expusă o colecție de lucrări ale renumitului pictor olandez.

Casa Mondriaan
Casa Mondriaan

Muzeul Flehite în Amersfoort are colecții speciale cu obiecte brodate din cele mai vechi timpuri până în prezent. Există câteva broderii din secolul trecut destul de afectate de trecerea timpului dar detaliile încă sunt vizibile. Muzeul este adăpostit în trei case frumoase care sunt conservate admirabil atât la exterior cât şi în interior.

Muzeul Flehite
Muzeul Flehite

În oraş există câteva biserici cu interioare deosebit de frumoase, care au intrarea liberă zilnic.

Citește și:  Madeira : Țări de vizitat

Un alt punct de atracţie în oraş este grădina zoologică, un loc unde se întâlnesc multiple posibilităţi de distracţie. Aproape toate adăposturile animalelor sunt construite parțial din sticlă, astfel încât animalele pot fi văzute foarte bine, percepţia de apropiere de acestea fiind constantă. Activităţile pentru copii sunt interesante şi captivante (locuri de joacă interactive, trasee de alpinism).

În centru există o frumoasă stradă comercială care adaposteşte o mulţime de magazine şi restaurante. În oraş vizitatorii pot petrece timpul savurând băutura peferată la frumoasele terase din centru sau pot alege să mănânce la unul dintre multele restaurante care oferă meniuri variate.

Amersfoort bar
Amersfoort bar

Amersfoort este un oraș foarte frumos, aşezat aproape de pădure unde turiştii se pot plimba cu bicicleta sau se pot relaxa mergând pe jos. Canalele care străbat oraşul completează imaginea specifică a unui oraş pitoresc olandez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.