Andorra la Vella este capitala Principatului Andorra, situat la peste 1000 de metri altitudine în Munţii Pirinei, între Franța și Spania. Andorra la Vella este format din trei sate: Andorra la Vella, La Margineda și Santa Coloma. Cunoscut paradis fiscal, Andorra are venituri importante din turism, capitala sa fiind recunoscută drept una dintre cele mai populare staţiuni de schi. Pe timpul verii turiştii au la dispoziţie mai multe activităţi: ascensiuni pe munte, ciclism off-road, excursii în regiune cu maşini cu tracţiune 4×4, rafting, plimbări în jurul lacului Pessons, înot în apele răcoritoare ale lacurilor din regiune sau pot admira priveliştea care taie răsuflarea.

Biserica Centrală a Sfântului Ștefan
Biserica Centrală a Sfântului Ștefan

Partea veche a orașului este pitorească, vizitatorii fiind atraşi de străzile strâmte și casele vechi de piatră. Un obiectiv turistic reprezentativ pentru zonă este Biserica Centrală a Sfântului Ștefan care a fost construită în secolul al XI-lea. Biserica din Santa Coloma este cea mai veche clădire din oraș, datând din secolul al IX-lea.

Citește și:  Franta : Țări de vizitat

Orașul vechi include, de asemenea, clădirea istorică a parlamentului ţării. Piaţa din faţa clădirii parlamentului găzduiește o serie de evenimente culturale cum ar fi festivalul de muzică care are loc în fiecare iarnă. Muzeul Naţional al Automobilului are expuse peste 80 de maşini de epocă, alături de motociclete vechi şi peste 100 de biciclete.

La Vella peisaj
La Vella peisaj

Andorra este celebră pentru cele peste 2.000 de magazine, adică un magazin la 40 de locuitori. În ultimii cinci ani resorturile hoteliere din zonă au investit peste cincizeci de milioane de euro în cafenele şi restaurante, telescaune şi gondole, parcări şi masşini pentru zapadă. Principalele produse tradiţionale sunt mobila şi brandy-ul. Satele din jur pot fi vizitate cu autobuzul local.

În Andorra nu există nici un aeroport, cele mai apropiate fiind la aproximativ 100 -150 de km în Spania şi Franţa. Pe timpul iernii, există zboruri directe din Marea Britanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.