Andria este un oraș sudul Italiei, locuit din timpuri preistorice. Multe vestigii care vorbesc despre trecut pot fi văzute aici în arhitectura oraşului, muzee şi biserici. Oraşul a fost reședința preferată a împăratului Frederick al II-lea, care a construit în apropiere, în secolul al XIII-lea, impunatorul Castel del Monte inclus în patrimoniul UNESCO.

Castel del Monte
Castel del Monte

În oraş se găsesc şi alte obiective turistice care atrag vizitatorii: catedrala din secolul XII, Palatul Ducal – o reședință fortificată construită în secolul al XVI-lea, Biserica San Domenico din secolul al XIV-lea, Biserica Sf. Francisc cu mănăstirea ei din secolul al XII-lea, Biserica Santa Maria di Porta din secolul XIII. Biserica de Sant’Agostino, construită în secolul al XII-lea de cavalerii teutoni, a aparîinut ulterior Ordinului Benedictinilor și reconstruită de Augustinienii după asediile din 1350. Principalele elemente de interes sunt porțile în stil gotic, cu arhitectura deosebită în relief: blazoanele familiilor Del Balzo și Anjou, precum și vulturii teutoni.

Biserica San Domenico
Biserica San Domenico

Sanctuarul Santa Maria dei Miracoli construită în secolul XVI, se află la 2 km de Andria, şi adăposteşte o icoană bizantină venerată încă din secolele nouă şi zece. Bazilica se înalţă pe trei niveluri diferite. Primul nivel este cel mai vechi şi cuprinde o sală cu un naos și două nave, având pictate poveşti din prima carte a Bibliei, Geneza. Nivelul de mijloc numit Tempietto, are trei arcade din marmură policrome și este decorată cu icoane bizantine. Ultimul nivel, superior, este o bazilică din secolul al XVIII-lea proiectată de Cosimo Fanzago, dedicat Sfântului crucifix și decorat cu fresce care descriu Patimile lui Hristos.

Biserica Sfintei Cruci din secolul IX are un naos și două nave, separate de patru pilaștri. Cripta a fost săpat într-o stâncă și include câteva grote naturale. Andria este al doilea mare oraş al regiunii Bari, cunoscut centru agricol, producător de vin, măsline și migdale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.