Angkor este o regiune din Cambogia care a servit ca sediu al Imperiului Khmer. Regiunea a cunoscut o evoluţie puternică începând din secolul al IX-lea. Cuvântul Angkor este derivat din sanscrita Nagara, care înseamnă „oraș”. Regiunea Angkor are multe site-uri arheologice importante precum Angkor Thom, Baksei Chamkrong, Banteay Kdei.

Angkor Wat
Angkor Wat

Cel mai important obiectiv turistic este Angkor Wat, un templu hindus din regiunea Angkor. A fost construit la începutul secolului al XII-lea pentru un rege local și reprezintă un model de arhitectură khmeră de cel mai înalt nivel. Este cel mai bine păstrat loc arheologic, de la înfințarea sa acesta este cel mai important centru religios, prima dată hindus, dedicat zeului Vishnu, iar apoi budist. Este cel mai mare complex monumental religios din lume, în prezent. El a devenit un simbol al Cambodgiei, apare pe steagul său național, și este prima atracție a țării pentru vizitatori.

Angkor Wat2
Angkor Wat

Angkor Wat combină două planuri de bază ale arhitecturii templului Khmer: muntele templului si mai tarziu templul, bazat pe arhitectura specifică din Sudul Indiei hinduse, cu caracteristici cheie de exemplu Jagati . De asemenea acest templu a fost construit să reprezinte Muntele Meru , lăcașul zeităților hinduse.

Citește și:  Al Jumailia - Qatar: Orașe de vizitat

Angkor Wat se află la 5.5 km de orașul Siem Reap, și la o scurtă distanță spre sud și est de capitala anterioară, care a fost centrat la Baphuon. Este într-o zonă din Cambodgia, unde există un grup important de structuri antice.

Angkor Wat atractie turistica
Angkor Wat atractie turistica

Angkor Wat a devenit o destinație turistică majoră. În 2004 și 2005, cifrele guvernului sugerează că, respectiv, 561 de mii și 677 de mii de vizitatori străini au sosit în provincia Siem Reap, aproximativ 50% din totalul turiștilor străini veniți în Cambodgia. Afluxul de turiști a cauzat până acum pagube relativ mici. Frânghii și trepte de lemn au fost introduse pentru a proteja basoreliefurile și podelele templului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.