Arhipelagul Buccaneer se afla pe coasta Kimberly a Australiei de Vest si este format dintr-un grup de aproximativ 1000 de insule. Totodata, aceasta zona este situata la aproximativ 130 de kilometri de orasul Derby, un port important al zonei. Arhipelagul Buccaneer a fost descoperit la data de 15 ianuarie 1688 de catre William Dampier si numele i-a fost dat de catre Capitanul Phillip Parker King pe 20 august 1821 pentru a il comemora pe Dampier. Peisajul este captivant, de la sutele de insule stancoase si micile golfuri, pana la plajele izolate cu nisip alb, palcurile de padure tropicala si estuarele linistite de mangrove.

Insulele care formeaza Arhipelagul Buccaneer sunt foarte vechi, acestea datand din Perioada Arhaica Precambriana (acum cca. 2,500 – 1,800 milioane de ani) si creaza un peisaj de-o frumusete rara. Arhipelagul este unic, atat prin climatul tropical musonic, cat si prin manifestarea unui flux care atinge 10 metri. Fluxul creeaza un fenomen absolut fascinant, acesta se numeste fenomenul de cascada orizontala si este intalnit in Talbot Bay. Aici, fluxul parcurge un traseu ce acopera stancile, iar in momentul in care se retrage, acesta creeaza respectivul efect, de cascada orizontala.

Arhipelagul Buccaneer este una dintre acele destinatii exotice care iti ofera o experienta senzoriala unica si o vacanta perfecta. Cu toate acestea, cei ce doresc sa pescuiasca, sa navigheze, sa inoate sau sa se plimbe, trebuie sa cunoasca faptul ca aceasta zona este extrem de periculoasa, si ca in scurta lor experienta, trebuie sa rezerve un spatiu special pentru un kit de prim-ajutor.

Fiindca in aceasta zona clima tine tot timpul cu localnicii si turistii, Arhipelagul Buccaneer este locul perfect de desfasurare a activitatilor acvatice. Dintre cele aproximativ 1000 de insule, cea mai mare este Insula Macley, insa cele mai importante sunt Cockatoo si Koolan. Acestora din urma, li se acorda o importanta aparte, nu din motive turistice, ci din pricina faptului ca insulele reprezinta o sursa importanta de minereu de fier. Exploatarea acestora a inceput in anul 1880.

Insula Cockatoo masoara 31 de kilometri patrati, se afla la o altitudine de 143 de metri si este denumita astfel datorita prezentei intr-un numar foarte mare a exemplarelor din specia de papagal cu penaj alb (Cacadu/Cockatoo). Insula Koolan masuara 11 kilometri lungime si 3 kilometri latime si se afla la o altitudine superioara fata de Cockatoo, mai concis la altitudinea de 204 metri.

Citește și:  Mexic : Țări de vizitat

Conditiile climatice ale Arhipelagului Buccaneer sunt prielnice unor specii de animale salbatice deosebite care includ: crocodili, 11 specii de serpi (printre care si taipan-ul, unul dintre cei mai veninosi serpi din lume), 118 specii de pasari, lilieci si in mod special pesti. De altfel, datorita diversitatii speciilor de pesti si a abundentei acestora, multi dintre vizitatori considera pescuitul in aceasta zona drept o experienta inedita. Aici, pot fi capturate exemplare din diverse specii de pesti, insa cele mai spectaculoase capturi includ specii de Barramundi, Coral Trout, Red Emperor, Trevally, Snapper Tuna si Spanish Mackerel.

Arhipelagul Buccaneer este locuit de mii de ani de aborigeni, iar amprenta pe care acestia si-au pus-o asupra zonei este usor de sesizat. Constructii si sculpturi din piatra se regasesc pe multe dintre insulele din Arhipelag. Cu ajutorul plutelor sau canoelor, aborigenii isi asigurau transportul intre insule. Interesant este ca aborigenii inca viziteaza aceste asezari si statui stravechi, ba mai mult, multi dintre ei locuiesc in aceste comunitati.

Explorarea acestei zone ofera o adevarata desfatare a simturilor. Potentialul turistic al zonei este exploatat la maximum. Cu ajutorul barcilor, turistii au posibilitatea de a vizita fiecare insula. Cat despre cazare, ce poate fi mai fascinant decat un cort sub cerul instelat pe o plaja cu nisip fin alb? Pescuitul, privitul pasarilor, explorarea imprejurimilor si prinsul crabilor, toate acestea fac parte din experienta unica oferita de Arhipelagul Buccaneer.

Pentru o experienta exclusivista, turistii care isi permit pot recurge la o croaziera pe un vas de lux numit North Star. Croaziera incepe din Broome, dureaza 12 zile, si acopera o distanta de 2000 de km, printre care si Arhipelagul Buccaneer. De asemenea, cei de la Red Sky Charters promit o experienta similara, insa intr-un cadru mult mai intim. Acestia din urma se adreseaza in mod special cuplurilor dornice de a experimenta intr-un mod aventuros salbaticia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.