Insula Barrow este o insulă continentală de 202 kmp, la 50 km nord vest de coasta Pilbara a Australiei de Vest. Insula este a doua insulă ca mărime din regiune, după Insula Dirk Hartog.

A fost descoperită din secolul al XVII-lea, în anul 1622 când John Brooks, un olandez din Compania Indiilor de Est a înregistrat-o în arhivele companiei, dar exploratorul Nicholas Baudin a cartografiat-o în 1803, din greșeală, crezând că este o parte din vestul Australiei. Phillip Parker King a botezat-o după Sir John Barrow în 1816, fondatorul Societății Regale de Geografie Britanice.

Aborigenii australieni au locuit-o de acum 8000 de ani, înainte și după ruperea sa de continent. Artefacte arheologice au demonstrat că aceștia au fost prezenți pe insulă, la fel ca și pe alte insule învecinate, cum ar fi Insula Montebello. Vânătorii de balene au fost activi din 1800, prima notificare valabilă fiind din 1842 când comerțul cu aceste mamifere era în floare, cât și comerțul cu sclavi aborigeni notificat din anul 1876 datorită Captainului William Cadell care îl practica de 6 ani, după care a fost arestat și alungat din colonie. Sclavii erau folosiți la cultivarea perlelor. Îngrășământul guano a început să fie exploatat din 1883 și comercializat în portul Perth, fiind o resursă de valoare a insulei.

Citește și:  Gambia : Țări de vizitat
Barrow zacaminte
Barrow zacaminte

Terenul plat este din când în când marcat de mușuroaie de termite, plaje cu nisip, maluri stâncoase, golfuri sărate care adăpostesc marsupiale pe cale de dispariție, 43 de specii de reptile, broaște țestoase, păsări rare, care sunt sub protecția autorităților din Australia, prospecțiunile pentru gaz, petrol și alte resurse pe aceste terenuri fiind foarte anevoioase. Aici din 1964 se exploatează petrolul, fiind 430 de sonde instalate, insula fiind una din principalele producătoare australiene. Gazul este o altă resursă de primă mărime și se preconizează exploatarea sa din 2014.

Pe insulă locuiesc lucrătorii de la exploatările de gaze și petrol, un aeroport local fiind funcțional zilnic, oferind zboruri de 45 de minute spre orașul Karatha sau de 2 ore spre orașul Perth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.