Regatul Bhutan este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, învecinându- India și China. Acesta a încorporat cu precauție turismul în activitatea proprie, în efortul de a evita impactul negativ al fluxului continuu de oameni asupra culturii și mediului țării. Cei care doresc să viziteze sunt oblogați să cumpere pachete turistice – cu ghizi incluse- pătite în prealabil sau eventual, să recurgă la o companie turistică recunoscută de ploticile țării.

Numărul de turiști este limitat și controlat de guvern din pricina lipsei infrastructurii.

steag Bhutan

Chiar dacă sunt interpuse o multitudine de dificultăți între vizitatori și țară, dorința de explorare a locașului este din ce în ce mai mare. Bhutan este constituită din singura națiune budistă din lume, Vajrayna, învățăturile acesteia exercitând o puternică influență în toate aspectele localnicilor. Datorită mediului conservat de etica și morala credințelor, precum și de societatea armonioasă, micul regat a fost denumit și „Ultimul Shangri – la”. Shangri-La este de multe ori folosit sinonim cu Grădina Edenului, pentru a reprezenta paradisul neaccesibil omului modern. În limba engleză este de multe ori folosit ca o analogie la un țel care este foarte greu de atins.

Thimphu
Thimphu

Printre principalele atracții turistice ale țării se enumeră capitala Thimphu, aflată la o înălțime de peste 2.400 de metri, în văile fertile, traversate de râul Wangchhu. Capitala are aspectul unui sat mare, dispersat. Tashichho Dzong, centrul administrativ și religios al țării, este un al reper de vizitat pentru turiști.

Aici se află guvernul și ministerele, Sala Marii Adunări Naționale, Sala Tronului și cea mai mare mănăstire din țară, „Je Khenpo”.

Citește și:  Bazilica Saint Martin de Ainay... sau ghici ce făceau francezii pe la 1200?!
Simtokha
Simtokha

Mănăstirile și templele țării sunt ale exemple de obiective turistice care trebuie trecute pe lista vizitatorului. Simtokha, la 8 kilometri distanță de Thimphu are cea mai veche mănăstie fortificată din Bhutan. Mănăstirea Kharbandi se află pe un deal împădurit, cu vedere spre Phuentsholing, „poarta” către Bhutan.

De asemenea, nici reședința antică a familiei regale nu trebuie ratată. Aceasta oferă o priveliște superbă a văii râului și conține o colecție impresioantă de sculpturi în corn de rinocer. Districtul Tashigang poate fi vizitat pentru activitatea intensă a sa de a țese mătasea.

Muzeul Național aflat în Turnul de Veghe Paro, din valea Paro este de asemenea interesant, pentru exponatele bhutane ca arme, antichități și artefacte. Districtul Wangdiphodrang, care este faimos datorită sculpturilor în ardezie și țesăturilor din bambus, merită apreciat de ochii și mintea vizitatorilor.

Wangdiphodrang
Wangdiphodrang

Numeroasele festivaluri budiste bhutane compuse dintr-o mulțime de măști, dansuri și ritualuri deosebesc țara de vecinii ei. Cel mai faimos festival are loc la Paro.

Bhutan este faimoasă și datorită timbrelor, foarte căutate de colecționari, iar cel mai bun loc de unde pot fi achiziționate este sediul biroului filatelic din Phuentsholing.

Principalul aliment consumat în Bhutan este orezul, deseori asociat cu carnea. Chiar dacă majoritatea populației este budistă, aceasta nu se ghidează după regimuri vegetariene. O masă specifică constă în „thugpa”, o supă de carne preparată cu ierburi aromate, orez și curry cu carne sau omletă. Orezul dulce servește la ocazii speciale, iar ceaiul făcut cu sare și unt reprezintă o specialitate bhutaneză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.