Insula Bickerton este situată în nordul Australiei, la 13 km vest de Insula Groote Eylandt și la 8 km est de gura golfului Blue Mud în estul regiunii Arnhem Land, Australia și la 620 km est sud est de orașul Darwin. Are aproximativ 21 km în lungime și 21 km în lățime, golfuri adânci și aria de 215 km2. Cele mai mari golfuri sunt Golful South Bay și North Bay.

Insula Bickerton a fost botezată de navigatorul și cartograful Matthew Flinders cu numele Amiralului Sir Richard Bickerton, un amiral britanic vestit al vremii. Se mai numește și Insula Milyakburra și este accesibilă cu avionul, aeroportul insulei fiind utilizat de către avioane de mici dimensiuni.

Aborigenii care o populează sunt din comunitatea Milyakburra care s-a stabilit aici în 1975 și au avut o casă, astăzi numărul locuitorilor ajungând la 176 (din care 88% sunt băștinași), în comunitatea localizată în apropiere de aeroport. Insula este proprietatea aborigenilor din comunitatea locală.

Citește și:  Marchinbar - Australia: Orașe de vizitat

Comunitatea are un consiliu de conducerea care este recunoscut de guvernul australian ce coordonează și rezolvă cerințele localnicilor privind turismul, legislația, activitățile economice, protejează pământul, este punctul de contact între proprietarii de pământ și corporațiile miniere. Nu este permis alcoolul pe insulă. Limbile vorbite în afară de engleză și creolă sunt anildilyakwa, nunggubuya, niște dialecte ale aborigenilor. Se organizează excursii pentru pescuit și vizite cu ghid la comunitatea locală, creatoare de artă aborigenă specifică, doar cu permise eliberate de către autoritatea din insulă, altfel vizitele sunt interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.