Aliwal North este un oraș ce a primit numele neobișnuit după un traseu complicat. Guvernatorul Cape-ului, Harry Smith, a numit acest oraș din provincia Eastern Cape din Africa de Sud, pentru a comemora celebra bătălie cu așa – numiții skih din India, din care a ieșit învingător. Orașul Aliwal North se află pe un vad strategic de pe râul Orange, ce a fost folosit de boșimani și voortrekkers. Acest vad a fost reconstruit în 1872. După construirea căii ferate din East London în 1885, orașul a devenit o stațiune de sănătate și centru de transport. Orașul este un centru pentru fermierii ce se ocupă cu producerea de lână, cultivarea porumbului, a grâului și cu creșterea vitelor.

Memorialul Lagărelor de concentrare ale Burilor a fost ridicat cu scopul de a comemora moartea acelora care au fost închiși în lagăre de concentrare în perioada războiului anglo-bur din acest oraș. Zona cuprinde, de asemenea și un fort britanic.

Războiul Burilor este considerat unul dintre ultimele războaie manierate, cu viziuni romantice ale cavalerilor combatanți de onoare.

Citește și:  Ceres Togryers’ Museum: Obiective turistice Africa de Sud - Ceres

Tacticile de gherilă ale comandourilor Bure din 1900 au reprezentat o mare dificultate pentru armata britanică. Încercările de a reduce mobilitatea grupurilor mici de pușcași au dus la montarea unor case de lemn înconjurate de sârmă ghimpată, cu coloane mobile ce aveau ca scop atragerea burilor spre aceste defensive.

O altă metodă controversată a fost stabilirea unor lagăre de concentrare și distrugerea caselor, culturilor, precum și îndepărtarea animalelor. Femeile bure au fost ținute ostatice pentru a provoca predarea burilor. Multe femei și copii au fost condamnați la o existență nomadă atunci când casele lor au fost rase. În interiorul taberelor, copiii au fost supuși la îndoctrinare colonială, prin încercarea de a angliciza copiii buri, lucru ce prezintă paralele cu colonizarea aboriginală de asimilare din spatele școlilor rezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.