Uneori, atunci când vrem să facem o călătorie, oriunde ar fi ea, e destul de complicat să reunești toate condițiile pe care ți le-ai dori într-o singură ofertă: număr de nopți, stele hotel, perioadă, reduceri, transport etc.. De obicei, nu găsești niciodată oferta perfectă, așa cum arată ea pentru tine, și întotdeauna va trebui să faci un compromis într-o anumită privință. Până la urmă, îl faci, de dragul de a ajunge în locul acela în care vrei să-ți petreci vacanța. Ba nu te satisfac condițiile de cazare, ba ești nevoit să alegi transport cu autocarul, ba numărul de nopți nu este suficient. Sigur că poți să îți adaptezi oferta în funcție de nevoile personale, însă pentru asta trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar, ceea ce, dintr-o dată, devine neatrăgător.

Dar dacă ai pleca, pur și simplu, cu mașina la drum către destinație, fără program și fără planificare? Pentru mulți, această variantă reprezintă o provocare, deoarece odată plecat, ești pe cont propriu, ceea ce înseamnă că nu te poți baza decât pe tine însuți. Asta se traduce prin faptul că va trebui să îți cauți singur cazare, să găsești tu drumul bun către destinație și să te pricepi la condus. Într-un cuvânt, trebuie să fii descurcăreț și să poți purta o conversație decentă în engleză. Partea bună e că nu trebuie să dai socoteală nimănui pentru deciziile tale sau pentru faptul că ai întârziat. Uneori, atunci când pleci într-o călătorie organizată, un întreg grup poate depinde de tine, iar dacă nu îți faci apariția în timp util, s-ar putea să te lase în urmă. În schimb, atunci când ai mașină personală, îți faci singur programul și nu este presat de timp. Mai mult, dacă pleci într-o călătorie neorganizată, timpul îți este aliat, deoarece îl poți folosi cum vrei pentru a profita din plin de vacanță.

road-trip
blog.carchex.com

Firește, dacă alegi varianta călătoriei pe cont propriu, poți avea parte de o mulțime de surprize neplăcute, de la situația în care nu găsești o cameră în care să-ți petreci noaptea, până la ghinionul de a te abate de la drumul potrivit, ceea ce, în situația în care ai alege o ofertă a unei agenții de turism, nu s-ar întâmpla niciodată. Chiar și așa, uneori, suntem mânați de impulsul de a lăsa lucrurile la voia întâmplării. Dacă simțim vreodată această dorință, cel mai bine ar fi să o concretizăm într-o călătorie „cu ochii închiși”, deoarece cu siguranță vom rămâne în memorie cu o experiență de neuitat. Nu e musai să te coste în final mai mult decât ai fi plătit pentru un pachet turistic. Dacă te informezi înainte de a pleca la drum în legătură cu cele mai convenabile restaurante sau hoteluri/pensiuni/studio-uri, ai șanse mari să beneficiezi de o excursie accesibilă la preț. Pe internet, se găsesc o mulțime de surse de acest gen, în care turiștii își împărtășesc experiențele de călătorie și îți dau sfaturi care te ajută să eviți greșelile pe care ei le-au făcut.

Citește și:  Viciul dulce în România

Dacă tot am vorbit despre avantajele călătoriei pe cont propriu, este echitabil să spunem ceva și despre avantajele de a alege un pachet turistic prestabilit. În primul rând, dacă ești o persoană comodă sau organizată, e posibil ca această variantă să ți se potrivească mai bine. Unele persoane nu se simt în largul lor, dacă nu au totul planificat în cel mai mic detaliu, de la obiectele care se regăsesc în camera de hotel până la programul, pe zile, al excursiei. Acesta din urmă este, într-adevăr, un avantaj mare, deoarece agenția de turism organizează pentru tine excursii opționale, pe care le poți alege sau nu și te plimbă prin diverse locuri, unele chiar greu accesibile. Altfel spus, agenția are grijă ca tu să te bucuri de o vacanță de neuitat fără prea mult efort din partea ta, în afară de cel financiar. Asta nu înseamnă că sunt scumpe aceste pachete turistice, din contră, dacă știi să cauți unde trebuie, găsești oferte foarte convenabile la preț, unele chiar irezistibile. De obicei, acestea sunt fie de tip early booking, fie last minute deci trebuie să fii „pe fază”, dacă vrei să prinzi o astfel de ofertă la preț redus.

car-on-map
www.travelsmartblog.com

Din cele relatate, nu putem conchide că o variantă e mai bună decât cealaltă, fiecare dintre ele se potrivește, mai mult sau mai puțin, unei persoane, în funcție de personalitatea sa. Ideal ar fi ca cele două variante să alterneze printre alegerile noastre de vacanță, căci nu putem ști ce surprize ne rezervă fiecare dintre acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.