Situată în Golful Guineea, pe coasta de vest a Africii, Camerun este o țară poziționată între Nigeria și Guineea Ecuatorială. Deși nu este cea mai mare țară din Africa, Camerun poate fi numită „replica Africii” – aici se pot găsi regiuni în care se vorbește engleza și franceza, regiuni predominant creștine și musulmane.

În Camerun se poate vedea cel mai înalt munte din Africa de Vest, întinderi de păduri tropicale, deșert și un platou înalt. În sudul teritoriului se află plaje aurii, iar în nord, lacuri extinse și savană.

Yaounde
Yaounde

Capitala acesteia, Yaounde este un oraș situat pe șapte dealuri și are hoteluri moderne, magazine și piețe. Însa, Douala este cel mai mare oraș, recunoscut drept capitala economică a țării, situată pe raul Wouri, la câțiva kilometri de coastă. În Camerun exista peste 200 de etnii, fapt ce a dus la diviziuni accentuate, marcate de discriminare. Ca urmare a unor dispute teritoriale, în principal în peninsula Bakassi, relațiile dintre Camerun și Nigeria sunt tensionate, ocazional înregistrându-se conflicte între cele două părți.

Principalele atracții turistice pentru oaspeții veniți din diversele colțuri ale lumii sunt capitala Yaounde, ale cărei atracții includ Musee d~Art Cameroonais din cadrul Mănăstirii Benedicte, o colecție de obiecte de artă și meșteșug pe Mont Febe și noul Muzeu Național al Yaounde.

Limbe
Limbe

Clădirile tradiționale care datează din perioada colonizării germane în Foumban, Palatul Bafut Fon ce include un centru de meșteșug, Musee du Palais, Musee des Arts et des Traditions Bamoun și piața nu trebuie ratate. Plajele cu nisip alb, nu departe de Limbe, un port plăcut cu o grădină botanică și „satul din jungla” sunt alte atracții ale Cambodgiei.

Citește și:  Al Ain - Emiratele Arabe Unite: Orașe de vizitat

Turistul poate vizita satul Rhumsiki, unde mulțimea de străduțe duce la mica fermă Kapsiki populată de Kirdi, un popor ale cărui obiceiuri și tradiții s-au schimbat foarte puțin de-a lungul secolelor. Satul este încadrat de munții Kapsiki.

Rhumsiki
Rhumsiki

Explorarea mulțimilor de parcuri naționale, începand cu Parcul National Benoue ce acoperă 180.000 ha având bivoli, hipopotami, crocodili, hiene, girafe, pantere, lei și o varietate de maimuțe este posibilă. În parcul Național Waza, turiștii pot vedea o mare diversitate de păsări, inclusiv vulturi, berze, rațe, gâște și pelicani. Prezenți sunt și numeroși elefanți, girafe, antilope africane, lei, gheparzi și o specie de porci. Rinocerii negri din Parcul Național Bouba, situat pe malurile râului Mayo Lidi, în nordul țării pot fi văzuți îndeaproape.

Rezervația Kalamaloue, deși este mică, oferă posibilitatea turiștilor să vadă antilope, maimuțe și porci alergatori; câțiva elefanți traversează rezervația. Parcul Național Lobeke găzduiește gorile.

La capitolul expediții, turistul poate urca pe muntele Camerun – cel mai înalt munte din Africa de vest și cel mai înalt vulcan activ. Bueau este un sat colonial ce ese gazdă pentru expedițiile pe munte de 3 – 4 zile. Sau, turistul poate afla mai multe despre pigmeii Baka observându-le medicina tradițională, metodele de vânătoare și dansurile acestora în expediții de o săptămână, în regiunea de sud-est. Ori, poate petrece noaptea într-un turn de veghe special, pentru a avea cele mai frumoase priveliști asupra animalelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.