Dacă mitul facerii lumii ar fi rescris, acesta ar relata despre consfătuirea lui Dumnezeu cu un muritor bătrân, cu sânge de artist, ale cărui vene sunt inundate de unicul ROGVAIV. Porii îi emană pulbere de culoare, iar respirația îi miroase a roșu rubiniu. Altfel cum ne-am explica alcătuirea coloristică a imaginilor de mai jos? Cum am mai putea dormi noaptea la gândul că, într-un alt colț al lumii, are loc o înlănțuire cromatică fenomenală, fără ca noi să fim prezenți, fără să nu existe măcar un trimis de-al nostru care să asiste și să creeze alături de Dumnezeu?
Când Dumnezeu se sfătuiește cu nimeni altul decât Cezanne, rezultatele sunt următoarele:
Parcul geologic Danxia, China
Formaţiunea din imagine face parte din Parcul Geologic Zhangye Danxia din China. Culorile neobişnuite sunt impregnate de gresia şi mineralele care s-au acumulat timp de 24 de milioane de ani. Fenomenele meteo, ca ploile şi vântul au făcut ca, după mii de ani, să se formeze văi şi creste colorate. În anul 2010, regiunea a fost listată de către UNESCO. Pe lângă peisajul coloristic debordant, numeroase temple se află pe munţii Danxia, temple care merită să fie vizitate. Turiştii pot face excursii printre stâncile colorate și atemporal, în ruga templelor.
Zona este, de asemenea, străbătură de un râu. Aici se pot face excursii cu barca. Însă, câteva dintre ele rămân accesibile doar călugărilor. De asemenea, parcul este străbătut de un râu pe care se organizează trasee cu barca și caiacul.
Minele abandonate de sub Ekaterinburg, Rusia
Minele abandonate de sare, de sub orașul rusesc Ekaterinburg, au pereții acoperiți cu carnalit. Acesta este un mineral folosit la fabricarea îngrășămintelor, mineral care a dat naștere acestui peisaj, rupt parcă dintr-o operă semnată de Dali. O porțiune îngustă din aceste mine mai este funcționabilă, majoritatea culoarelor subterane fiind închise publicului, iar accesul în interiorul acestora se face posibil decât cu acordul special din partea Guvernului rus.
Peștera de gheață din Peninsula Kamchatka, Rusia
În îndepărtata și sobra Rusie, pe cuprinsul peninsulei Kamchatka, localnicii se bucură de un tărâm de poveste, presărat cu unele dintre cele mai frumoase peșteri. În Kamchatka, iernile sunt foarte lungi și grele, iar tărâmul este acoperit de zăpadă, din octombrie până la final de mai.
Până în momentul căderii Uniunii Sovietice, în anul 1991, nici străinii și nici rușii de rând nu puteau accesa peninsula care adăpostea o bază militară, de unde plecau submarinele încărcate cu arme nucleare. Astăzi, singurele situații extreme care pot fi întîlnite sunt cele la care se expun practicanții efervescenți ai sporturilor de iarnă.
Câmpurile de lalele din Lisse, Olanda
Câmpia de lalele din imagine pare un tablou semnat de Picasso. Însă, olandezii contrazic, fiind mândri de iscusința și sensibilitatea lor. Sezonul lalelelor începe din martie și durează până în august, timp în care, din marea de culori, sunt aprovizionate florării din întreaga lume. Afacerea multicoloră aduce fermierilor din zonă profituri uriașe. Tradiția cultivării bulbilor de lalele a început aici în urmă cu 400 de ani. Astăzi, Olanda produce mai mult de nouă miliarde de lalele în fiecare an, o treime din acestea fiind exportate.
Râul Cano Cristales, Columbia
Cano Cristales din Columbia este cunoscut sub numele de Râul în Cinci Culori” sau „Râul Curcubeu”, fiind una dintre cele mai uimitoare vărsări de apă din lume.
În marea parte a anului, Cano Cristales este la fel de comun ca oricare alta apă curgatoare. Însă, pentru o scurtă perioadă de timp, devine scena unui spectaculos festival natural de culori. Iar algele speciale care cresc pe platoul de roci de sub râu se fac „vinovate” de magnificul fenomen. Debitul de apă al Cano Cristales reglează cantitatea de lumină solară care ajunge la alege, iar în timpul sezonului ploios, împiedică razele să ajungă pe fund.
Patul râului, în acest interval, este acoperit de o adevărată paletă de culori, variind de la albastru, la verde și roșu, cu nenumărate nuanțe intermediare. Miracolul cromatic ține numai câteva zile, între sezonul cu precipitații și cel uscat. Cano Cristales se bucură de un amplasament în afara zonelor comune, în apropierea orașului La Macarena. Cu o lățime a albiei de 20 metri, râul-minune este accesibil numai călare. Doar câteva agenții de turism au acces full.
Lacul roz Hillier, Australia
Lacul Hillier, din Australia, face parte din scurta listă a celor câteva lacuri roz, de pe pământ. Localizat pe Middle Island, una dintre insulele şi insuliţele care alcătuiesc arhipelagul Recherche, dă impresia unei uriaşe gume de mestecat. Cu o lungime de aproximativ 600 de metri, el este înconjurat de o plajă cu nisip, în jurul căreia se află păduri de niaouli şi eucalipt.
O ipoteză cu privire la culoarea acestuia afirmă faptul că bacteriile halofilice de culoare roşie s-au fixat în crustele de sare, iar din cauza numărului lor foarte mare apa, a ajuns să pară de culoare roz. Chiar și așa, în urma studiilor efectuate pe mostre de apă din Hillier, nu s-au găsit urme de alge.
Pădurea de pe dealurile de la Ajka, Ungaria
Imaginea de mai sus indică imaginea pădurii de pe dealurile Ajka din vestul Ungariei, la șase luni după un accident industrial devastator. La sfârșitul anului 2010, rezervorul de deșeuri de la o instalație de oxid de aluminiu din Ungaria a explodat, eliberând milioane de litri de nămol roșu caustic. Acesta s-a vărsat în zonele din apropiere, ajungând şi în această pădure.