Insula Kangaroo situată în sudul Australiei, este o insulă australiană a treia ca mărime după Insula Tasmania și Insula Melville, cu 150 km lungime și 4.405 kmp ca suprafață. Insula are o lungime de țărm de 540 km, cu cel mai înalt punct de coastă de 299m. Este despărțită de vecinele sale, Insula Yorke de curentul Investigator și de Insula Fleurieu de coridorul Backstairs. Alte insulițe mici se află la est. Insula este la 112 km sud vest de orașul Adelaide. A fost locuită de aborigeni, pescari, vânători de balene și apoi în 1836 a devenit o parte a coloniei Australiei de Sud. Principalele ocupații sunt agricultura, creșterea homarilor și turismul care a înflorit în ultimul timp.

Cel mai mare oraș, centrul administrativ al insulei este Kingscote. Insula are câteva parcuri naturale pentru protecția vegetației și a animalelor, cu Parcul Național Flinders Chase la vest. Locuite de aborigeni din cele mai vechi timpuri, insulele au fost descoperite de europeni în 23 martie 1802, de către exploratorul Matthew Flinders, comandând vasul HMS Investigator. Acesta a botezat-o Insula Kanguroo pentru multitudinea de canguri pe care i-a găsit aici. Matthew Flinders era urmat de către exploratorul francez Nicolas Baudin, care a fost primul european care a înconjurat-o și a cartografiat-o. Colonizatorii au locuit-o, ocupându-se cu pescuitul în principal.

Kangaroo Island
Kangaroo Island

Primul far din Australia a fost construit aici în 1852, apoi al doilea, la capul Borda (155 m) după 6 ani, în 1858, farul Couedic (103 m) în 1906 și farul St. Albans în 1908. Toate funcționează până azi. Populația este risipită în așezări mici cum ar fi orășelul Penneshaw, cu 300 de locuitori, unde se află feribotul care aduce vizitatorii pe insulă, orășelul Parndana, în centrul insulei cu 150 de locuitori, Centrul de cercetarea care are 20 de oameni permanenți, orașul American River, cu 220 de rezidenți, toate acestea au câte un magazin general, stații de benzină, unele au hoteluri pentru turiști, dar bănci sunt doar în capitala insulei Kingscote. Se cultiva vița de vie pentru vin, se cresc albine, oi și aici funcționează singura distilerie de ulei de eucalipt din Australia, dar numărul de turiști anual este important, atingând 140.000. vizitatori.

Citește și:  Cele mai speciale 10 destinații pentru luna de miere din Europa
golful Kangaroo
golful Kangaroo

Ceea ce atrage pe insulă sunt următoarele obiective: golful focilor unde se pot observa animalele în aer liber, Parcul Național Flinders Chase, cu cele câteva roci cu forme speciale erodate de vânt, arce din piatră, farurile Borda și Couedic, unde se poate campa, peșterile Kelly Hill, dunele de nisip uriașe Little Sahara, Muntele Thisby ce oferă o priveliște panoramică asupra insulei, laguna Murray cu păsările sale acvatice unice, Parcul Parndana.

Centru maritim cu pinguini de la Kingscote, întâlnirile cu reptile, arici și păsări în centrul de reabilitare Raptor Domain, Sanctuarul Hanson Bay Wildlife cu tururile sale nocturne pentru observarea vieții animalelor de pe insulă cum ar fi ursul koala, păsări și mamifere pe cale de dispariție, expediții cu ATV pe insulă, pescuit sau scufundări, tobogane pe nisip, safari pe ocean, vizite la pivnițe cu vinuri renumite sau lecții gastronomice, zbor cu elicopterul deasupra insulei și surf la Golful Vivonne.

Cazarea se face în hoteluri de 3,4 stele sau cabane rustice, moteluri sau camere B&B pentru toate gusturile și posibilitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.