Casa parohială evanghelică a parohiei Biserica Neagră din Brașov stă ca mărturie a bogatei istorii culturale și spirituale a orașului. Situată în imediata apropiere a Bisericii Negre, unul dintre cele mai renumite monumente gotice din România, casa parohială servește nu doar ca locuință pentru cler, ci și ca centru comunitar, păstrând vie memoria comunității evanghelice din Brașov.

casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Clădirea, datând din secolul XVIII, îmbină elemente arhitecturale tradiționale cu modificări moderne, reflectând schimbările prin care a trecut comunitatea de-a lungul timpului. Zidurile groase de piatră și ferestrele arcuite sunt caracteristici distinctive ale acestei case parohiale.

imagine-cu-casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Interiorul casei parohiale este plin de istorie, cu încăperi ce găzduiesc o colecție impresionantă de artefacte religioase și opere de artă, multe dintre ele datând de sute de ani. Fiecare obiect din această colecție spune o poveste a devotamentului și tradiției comunității.

fatada-de-la-casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov.jpg

Casa parohială găzduiește adesea întâlniri și evenimente comunitare, fiind un loc unde tradiția se împletește cu activitățile cotidiene ale parohiei. Este un punct de întâlnire pentru tineri și bătrâni deopotrivă, fiind activă în promovarea valorilor și istoriei locale.

Citește și:  Bustul lui V.A. Urechea din Galați: omagiu adus educației

prim-plan-cu-casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov.jpg

În curtea interioară a casei parohiale, vizitatorii pot găsi un mic grădină amenajată în stil tradițional, un loc perfect pentru reculegere și meditație. Aceasta oferă un spațiu de liniște și pace, contrastând cu agitația urbană din exterior.

casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov-monument-istoric.jpg
intrarea-in-casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov.jpg
casa-parohiala-evanghelica-a-parohiei-biserica-neagra-din-brasov-judetul-brasov-vazuta-din-departare.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.