Situat în oraşul Graaff-Reinet din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, Casa Reinet reprezintă o fostă casă parohială ce a aparţinut Bisericii Reformate Olandeze, iar în prezent, aici, se află Muzeul Graaff-Reinet.
Edificiul a fost construit în anul 1812 cu fonduri guvernamentale, în timpul reverendului Kicherer şi a găzduit trei preoţi până în 1822, când reverendul Andrew Murray, din localitatea scoţiană Aberdeenshire a devenit preotul parohiei. În perioada 1866 – 1904, casa parohială a fost ocupată de către fiul său Charles, iar în 1906 imobilul a fost utilizat ca internat pentru fetele care studiau pentru a deveni profesoare. Mai târziu, o soră a reverendului Charles Murray, Helen Murray, care a fost directoare a Liceului de fete Midland timp de mai mulţi ani, a redenumit clădirea „Casa Reinet”. În timpul acesteia, imobilul a fost refăcut în stil Victorian. Casa Reinet a fost folosită apoi şi ca locuinţă pentru studenţi.
După 1944, Casa Reinet este părăsită şi începe să se deterioreze. Trei ani mai târziu, edificiul a fost cumpărat de către Graaff-Reinet Publicity Association, iar în anul 1952 au demarat lucrările de renovare şi consolidare, supravegheate de arhitectul Norman Eaton. Muzeul Graaff-Reinet şi-a deschis porţile pentru vizitatori în 1956. Un incendiu puternic a distrus patea din spate a clădirii în anul 1980, însă cea mai mare parte a colecţiei a fost salvată de flăcări. Casa Reinet a fost din nou restaurată, prin donaţii publice, pentru a putea servi în continuare drept muzeu al oraşului.
Casa Reinet face parte dintr-un grup de patru clădiri care găzduiesc colecţia fotografică William Roe şi artefactele Anglo Boer. Casa Reinet spune povestea familiei Murray, care a locuit în acest loc pentru mai mult de 80 de ani. Muzeul include colecţia de păpuşi Laubscher, mobilier de epocă, colecţia de haine Rykie Pretorius, o distilerile, precum şi o moară de apă. Pe frontonul clădirii se află o clepsidră cu aripi, pentru a aminti că „timpul zboară”. Cel mai cunoscut punct de atracţie al muzeului este viţa-de-vie plantată în anul 1870 de însuşi reverendul Murray, care rodește chiar şi în prezent.