Situat în oraşul Graaff-Reinet din provincia Eastern Cape, Africa de Sud, Casa Reinet reprezintă o fostă casă parohială ce a aparţinut Bisericii Reformate Olandeze, iar în prezent, aici, se află Muzeul Graaff-Reinet.

Casa Reinet1

Edificiul a fost construit în anul 1812 cu fonduri guvernamentale, în timpul reverendului Kicherer şi a găzduit trei preoţi până în 1822, când reverendul Andrew Murray, din localitatea scoţiană Aberdeenshire a devenit preotul parohiei. În perioada 1866 – 1904, casa parohială a fost ocupată de către fiul său Charles, iar în 1906 imobilul a fost utilizat ca internat pentru fetele care studiau pentru a deveni profesoare. Mai târziu, o soră a reverendului Charles Murray, Helen Murray, care a fost directoare a Liceului de fete Midland timp de mai mulţi ani, a redenumit clădirea „Casa Reinet”. În timpul acesteia, imobilul a fost refăcut în stil Victorian. Casa Reinet a fost folosită apoi şi ca locuinţă pentru studenţi.

După 1944, Casa Reinet este părăsită şi începe să se deterioreze. Trei ani mai târziu, edificiul a fost cumpărat de către Graaff-Reinet Publicity Association, iar în anul 1952 au demarat lucrările de renovare şi consolidare, supravegheate de arhitectul Norman Eaton. Muzeul Graaff-Reinet şi-a deschis porţile pentru vizitatori în 1956. Un incendiu puternic a distrus patea din spate a clădirii în anul 1980, însă cea mai mare parte a colecţiei a fost salvată de flăcări. Casa Reinet a fost din nou restaurată, prin donaţii publice, pentru a putea servi în continuare drept muzeu al oraşului.

Citește și:  Palatul imperial Manchu: Obiective turistice China - Shenyang

Casa Reinet11

Casa Reinet face parte dintr-un grup de patru clădiri care găzduiesc colecţia fotografică William Roe şi artefactele Anglo Boer. Casa Reinet spune povestea familiei Murray, care a locuit în acest loc pentru mai mult de 80 de ani. Muzeul include colecţia de păpuşi Laubscher, mobilier de epocă, colecţia de haine Rykie Pretorius, o distilerile, precum şi o moară de apă. Pe frontonul clădirii se află o clepsidră cu aripi, pentru a aminti că „timpul zboară”. Cel mai cunoscut punct de atracţie al muzeului este viţa-de-vie plantată în anul 1870 de însuşi reverendul Murray, care rodește chiar şi în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.