Pe teritoriul orașului Yorkshire domnește impunătorul castel Howard, o clădire veche de peste 300 de ani, concepută de Charles Howard și construită de Sir John Vanbrugh, care însumează un total de 145 de camere. Este mai mult decât o piesă valoroasă de arhitectură, aceasta găzduind familia aristocratică Howard, care colecționează în interiorul ei obiecte de artă neprețuite. Unele dintre cele mai faimoase expoziții se intitulează „Femeile din castelul Howard”, „Artiști și Aristocrați: George Howard” și „Castelul Howard în timpul războiului”.

Castelul Howard1

Design-ul reprezintă o structură barocă, având două aripi simetrice de o parte și de alta a castelului. Deși inițial nu a fost inclus în proiect, domul reprezintă astăzi una dintre atracțiile principale ale castelului Howard. Construirea lui s-a întins pe o perioadă de sute de ani, fiecare moștenitor lăsând în grija următorului terminarea acestei clădiri grandioase.

În anul 1940, un incendiu puternic a izbucnit în castel și a devastat domul împreună cu mai mult de 20 de camere. Din această cauză, domul a rămas neacoperit peste 20 de ani, până în anul 1962, atunci când restaurările au fost în sfârșit încheiate. Incendiul a distrus și opere de artă importante, adăpostite în castel, printre care lucrările lui Antonio Pellegrini și Tintorettos, care nu au mai putut fi recuperate vreodată. Focul a fost așa de puternic, încât a fost nevoie de 8 ore pentru a-l stinge, lăsând în urmă pagube uriașe. Astăzi, turiștii au ocazia de a asculta poveștile terifiante despre acest incendiu de la ghidurile care îi însoțesc în turul castelului.

Castelul Howard11

O altă atracție a proprității familiei Howard o reprezintă împrejurimile castelului. De jur împrejurul acestuia, turiștii se pot plimba prin grădinile de flori și parcul castelului, unde au ocazia să admire monumentele istorice: Templul Celor Patru Vânturi și Mausoleul.

Citește și:  Orasul Lumbini: Obiective turistice Nepal - Lumbini

În timpul revoluției transporturilor, nevoia de a extinde rețeaua feroviară a făcut ca stația de tren Castle Howard să fie construită pe proprietatea familiei Howard. Aceasta a fost deschisă publicului larg în anul 1845 și a funcționat până în 1930, servind nu numai oamenilor de rând, ci și nobilimii acelor vremuri. A continuat să funcționeze încă 30 de ani înainte să intre într-un con de umbră. În anul 1964, a fost vândută către căile ferate ale Consiliului Britanic, iar în 1970 a început un proces de restaurare a stației de tren, în dorința de a prezerva elementele istorice.

Castelul Howard111

Accesul către public în castelul Howard a fost deschis în anul 1952 de către proprietarul de atunci, George Howard. Astăzi, turiștii pot vizita edificiul aproape pe tot parcursul anului. În zilele de Crăciun, vizitorii pot admira castelul decorat de familia Howard însăși. De asemenea, pot asista la spectacole de sezon care au loc aici în fiecare an și pot lua masa într-unul din restaurantele sau cafenelele care oferă meniuri generoase.

Castelul Howard1111

Magazinele de suveniruri oferă și ele o gamă largă de produse, de la castele în miniatură, la cărți, jocuri, mezeluri și plante crescute pe proprietatea familiei Howard. Copii beneficiază de tratament special, oferindu-li-se tururi atractive ale castelului și împrejurimilor acestuia și călătorii cu barca pâna la Marele Lac ce se întinde de-o parte și de alta a clădirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.